Turizm Haftası Urla'da Kutlanacak - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası Urla'da Kutlanacak

Turizm Haftası Urla\'da Kutlanacak

40. Turizm Haftası kutlamalarının bu yılki açılışı Ege’nin oksijen kaynağı ilçesi Urla’dan başlayacak.

13.04.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

40. Turizm Haftası kutlamalarının bu yılki açılışı Ege'nin oksijen kaynağı ilçesi Urla'dan başlayacak. Etkinlikler kapsamında Urla Malgaca Pazarı'nda keşkek ve aşure kazanları yerini alacak.

15-22 Nisan 2016 tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası'na bu yıl Urla Belediyesi ev sahipliği yapacak. İzmir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşecek olan Turizm Haftası etkinliklerinin açılışına İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılması bekleniyor.

40. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan kortej yürüyüşü, İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Urla Jandarma Kavşağı'ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda bitecek. 15 Nisan Cuma günü saat 14.00'de başlayacak kortej yürüyüşüne protokol üyeleri, sivil toplum örgütleri, sporcular, üniversite öğrencileri, Urla Belediye Konservatuarı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü halk dansları ekibi, çiftçiler ve Urlalı vatandaşlar katılacak. Urla Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşecek olan açılış konuşmaları ve halk dansları gösterisinin ardından Urla Malgaca Pazarı'nda keşkek ve aşure kazanları yerini alacak. Vali Mustafa Toprak, Başkan Aziz Kocaoğlu ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar kazanları birlikte karıştırarak birlik ve beraberlik mesajı verecek.

Urla Mini Meydan'da kurulacak olan kanto ile taze balıklar açık arttırma usulüyle satın alınabilecek. Balık tüketiminin sağlık açısından çok önemli olduğunun altını çizen Urla Belediyesi, katılımcılara balık ekmek dağıtacak. Karnaval havasında gerçekleşecek olan etkinlikte Urla Sanat Sokağı ve Cumhuriyet Meydanı'nda gün boyu stantlar açık olacak. Yerel ürünler ve birbirinden farklı el sanatları ürünleri stantlarda yerini alacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası Urla'da Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement