Turizm Kadın Hareketi Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Turizm Kadın Hareketi Hünerlerini Sergiledi

Gölcük Belediyesi'ne Bağlı Döşeme Köyü'nde Turizm Kalkınmasında Kadın Hareketi programı adı altında bayanlarımızın el emeği göz nuru eserleri sergilendi.

20.05.2015 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Programa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'de katıldı. Başkan Ellibeş kadınlarımızın birbirinden güzel eserlerini inceledi ve onlarla sohbet etti.

Turizm Kalkınmasında Kadın Hareketi'nin amacı Kırsal alanda kadının gerek istihdama katılmasını, gereke girişimciliğini, gerekse toplumsal statüsünü etkileyen en önemli unsurlardan biri eğitim, var olanı geliştirme ve cesaretlendirmedir.

Gölcük tarihi köylerinden biri olan Nüzhetiye-Döşeme köyünün kadınlarının geleneksel kıyafetleri, köyde yetiştirilen ürünlerden elde edilen mamullerin paketlenmesi, etiketlenmesi, satışa hazırlanması gibi konularda köyün kadınlarını bilinçlendirme ve cesaretlendirme programı Gölcük Belediyesi katkılarıyla organize edilmiştir.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş "Köylerin Tarihi geçmiş belli. 1877-1878 Osmanlı-Rus Harbinde Batum'dan buraya göç etmiş atalarımız. Sonuçta buradaki köylere yerleşmişler. Takriben 140 senelik bir mazi var ve buraya yerleştikten sonra Batum'daki Coğrafi yapıya uygun yerleri tercih etmişlerdir. O yıllarda buraya gelen büyüklerimizin, atalarımızın oradan buraya getirdikleri kültürleri, örfü ve gelenekleri tekrar burada canlandırabilmek çok anlamlı bir şey. Bu hususta gönüllülük esasına dayalı sorumluluk üstlendiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak çalışmalarınızı sonuna kadar destekliyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Turizm Kadın Hareketi Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement