Turizm Mezunları Daha Nitelikli Olmalı" - Son Dakika
Yerel

Turizm Mezunları Daha Nitelikli Olmalı"

Turizm Mezunları Daha Nitelikli Olmalı"

İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencileri ile bir araya gelen Casa Dell’arte Hotel Genel Müdürü Savaş Türkay, sektöre taze kan sağlayan çok sayıda üniversite olduğunu ancak pek çok turizm bölümü mezununun yeteri kadar nitelikli olmadığını söyledi.

28.03.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencileri ile bir araya gelen Casa Dell'arte Hotel Genel Müdürü Savaş Türkay, sektöre taze kan sağlayan çok sayıda üniversite olduğunu ancak pek çok turizm bölümü mezununun yeteri kadar nitelikli olmadığını söyledi.

İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri Casa Dell'arte Hotel Müdürü Savaş Türkay'ı ağırladı. Rus milyarder Roman Abramoviç, oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, Arap ve Fas kralları gibi yerli ve yabancı seçkin isimlerin Türkiye'deki tatil tercihi olan otelin müdürü Türkay, öğrenciler ile turizm sektörünün beklentileri ve edinmeleri gereken donanım üzerine sohbet etti. Pek çok üniversitenin bu alanda mezun verdiğini ancak sektörün hala nitelikli eleman sıkıntısı çektiğini söyleyen Türkay, "Mezunların pek çoğunun ön büro, mutfak ve yiyecek içecek bölümlerine yönleniyor. Oysa sektörün farklı bölümlerine yönelmek iş bulmada mezunlara daha olanak sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Casa Dell'arte Hotel'in bir sanat evi anlayışı ile sektöre hizmet ettiğini belirten Savaş Türkay, turizm bölümü öğrencilerinin edinmesi gereken ilk özelliğin hizmet kültürü ve sanat anlayışı olduğunu söyledi. Turizmin insanların mutluluk duygusuna hizmet veren bir sektör olduğunu hatırlatan Türkay, "Mesleğinize bir sanatçı duyarlılığı ile yaklaşmalısınız" dedi. Türkiye'nin dünyanın dört bir yanından misafir için tatil tercihi olduğunu hatırlatan Türkay, İngilizce bilmenin turizm mezunları için bir zorunluluk olduğunu, İngilizceden sonra öğrenilmesi gereken dillerin başında Rusça ve Almancanın geldiğini söyledi.

Turizm bölümlerinden verilen mezun sayılarının Türkiye'de sektörün ihtiyaç duyduğu istihdam kapasitesinin çok üzerinde olduğunu, bu nedenle mezunların iş bulabilmek için büyük bir rekabet içinde olduğunu hatırlatan Savaş Türkay, "Teorik eğitim konusunda üniversitelerimizin bir sıkıntısı bulunmuyor ancak nitelik konusunda mezunların eksikleri çok fazla. En alt kademeden genel müdürlüğe kadar yükselmenin mümkün olduğu bir sektöre sahibiz ancak bu yükseliş kişinin kendini en iyi şekilde yetiştirmesi ile mümkün olabilir" diye konuştu.

Sunumu sonrası öğrenciler ile staj ve iş görüşmeleri de yapan Savaş Türkay'a Casa Dell'arte Hotel İdari İşler Müdürü Erdoğan Sezer ve Ön Büro Şefi Baki Kenar eşlik ederken, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Koray Akman, Öğr. Gör. Ceyda Lale ve Öğr. Gör. Ülker Erdoğan Aracı teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizm Mezunları Daha Nitelikli Olmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement