Turizm Türk Tv, 1 Eylül'de Yayına Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Turizm Türk Tv, 1 Eylül'de Yayına Başlıyor

Turizm Türk Tv, 1 Eylül\'de Yayına Başlıyor

Türkiye'nin ilk turizm haber kanalı, 'Turizm Türk TV' adıyla Antalya'da 1 Eylül'de yayın hayatına başlıyor.

13.08.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk turizm haber kanalı, 'Turizm Türk TV' adıyla Antalya'da 1 Eylül'de yayın hayatına başlıyor.

Turizm Türk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cengizhan Demirkaya, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde Türkiye'nin ilk turizm temalı televizyon kanalı Türizm Türk TV'nin lisansını aldıklarını açıkladı. Turizm Türk TV'nin turizm hareketlerini yakından takip edip gündeme getiren bir turizm haber kanalı olacağını belirten Demirkaya, 1 Eylül'den itibaren Türksat 4A uydusu üzerinden yayına başlayacaklarını söyledi. 24 saat kesintisiz yayın yapacaklarını aktaran Demirkaya, yayınlarının tüm Türkiye'den ve Avrupa, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu ülkeleri ile Kuzey Afrika'dan izlenebileceğini açıkladı.

Turizmi ilgilendiren konularda yayın yapacak kanalın ilk etapta Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 700 metrekarelik kapalı alanda yayına başlayacağını, ardından İstanbul, Ankara, İzmir, Kapadokya, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki illerde şubeler ve temsilcilikler açacaklarını kaydeden Demirkaya, önümüzdeki 6 ay içinde yurt dışında da temsilcilikler ve muhabir kadroları oluşturacaklarını söyledi. Birinci yılda çok dilli bir yayın platformu hedeflediklerini aktaran Demirkaya, "Canlı, anında çeviri ve alt yazı yabancı dil desteğiyle farklı dillerdeki izleyicilere de hitap ederek izlenebilirlik alanlarımızı geniş tutmaya yönelik programlar yapmayı planlıyoruz" dedi.

Kendisinin 23 yıllık televizyoncu olduğunu, Manavgat'taki Klas TV'nin sahibi olduğunu da anlatan Demirkaya, merkezi Antalya olan Turizm Türk TV'ye haber kanallarından ünlü isimleri de tranfer edeceklerini açıkladı. Profesyonel bir kadroyla turizmin nabzını tutacaklarını anlatan Demirkaya, Turizm Türk TV'nin bir seyahat kanalı değil, turizmle ilgili her şeyi içinde barındıran haber ağırlıklı bir kanal olacağını söyledi.

Turizm Türk TV Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Deveci, Mehmet Arslan ve televizyonun genel yayın yönetmeni Sema Nur Arslan ile birlikte basın toplantısı yapan Demirkaya, Türkiye'de ve dünyada bir benzerleri olmadığını da söyledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turizm Türk Tv, 1 Eylül'de Yayına Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement