'Turizm Zabıtası Oluşturacağız' - Son Dakika
Yerel

'Turizm Zabıtası Oluşturacağız'

\'Turizm Zabıtası Oluşturacağız\'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, sokakların güvenliğini sağlayacak Turizm Zabıtası için çalışmalar yaptıklarını söyledi

20.01.2015 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, son günlerde uğradıkları soygun ve gasplarla zor günler geçirdiklerini anlattı. Son bir ay içerisinde 8 ayrı soyguna maruz kaldıklarını anlatan Akkul, bu olaylarda can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.
HUZURLU ORTAM ŞART
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise, kent esnafının rahat ve huzurlu bir ortamda ticaret yapmasının önemine vurgu yaparak, güvenliğin olmazsa olmaz bir koşul olduğunu söyledi. Anlı, Diyarbakır'ın artık bir metropol olduğunu ifade ederek, "Kentimiz turizm açısından büyük önem taşıyor. UNESCO sürecini yürüten bir kentte bu tür olayların yaşanması gerçekten çok üzücü" dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden gelen katkıyı sunmaya hazır olduklarını ifade eden Anlı, "Özellikle Sur bölgesi bizim için özel bir çalışma alanıdır. Gazi, İnönü, Melikahmet caddelerine dönük biz de bir çalışma başlattık. Turizm Zabıtası oluşturarak o bölgelerin gece gündüz daha emniyetli olması için çaba harcayacağız" dedi. Anlı, esnafın örgütlenerek karşılaştığı sorunlara daha doğru çözüm üretebileceğini kaydetti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Turizm Zabıtası Oluşturacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement