Turizmciler 9 Gün Tatil Kararını Buruk Karşıladı: Yaşam Sevincimiz Elimizden Alındı - Son Dakika
Güncel

Turizmciler 9 Gün Tatil Kararını Buruk Karşıladı: Yaşam Sevincimiz Elimizden Alındı

Turizmciler 9 Gün Tatil Kararını Buruk Karşıladı: Yaşam Sevincimiz Elimizden Alındı

Bakanlar Kurulu kararı ile Ramazan Bayramı'nın 9 gün tatil ilan edilmesini turizmciler buruk sevinçle karşıladı.

10.06.2016 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu kararı ile Ramazan Bayramı'nın 9 gün tatil ilan edilmesini turizmciler buruk sevinçle karşıladı. Ülkede yaşanan terör olaylarının tatil hevesi bırakmadığını savunan sektör temsilcileri bu karar ile az da olsa umutlandıklarını belirtti.

Turizmciler Ramazan Bayramı'nın, istedikleri gibi 9 güne çıkarılmasını değerlendirdi. Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu Marmaris Belediyesi, oda, sivil toplum örgütleri ve kamu kurum kuruluş temsilcileri ile geçen yıl yürüttükleri iç pazar çalışmalarının bu bayramda meyvesini vereceğini umut ettiklerini söyledi. Bülbüloğlu, "Ülkemizde yaşanan sıkıntılar nedeniyle fazla bir şey beklememek lazım. Okulların kapanması da şehrimize gelecek insan sayısını arttıracak. Şu an birçok konaklama tesisi bayramda kapılarını açacak. İlçemize Ege başta olmak üzere yakın şehirlerden tatilcilerin geleceğini düşünüyoruz. Yaşanılan onca sıkıntılara rağmen umudumuzu kaybetmeden turist gelmesi için görüşmelerimiz devam edecek" dedi.

'PEMBE TABLO ÇİZMENİN ANLAMI YOK'

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da 9 günlük tatil kararını şöyle değerlendirdi:

"Şimdilik bizlere 9 günlük bayram tatili için gelen bir talep yok. Tatil kararına sevindik. Fakat insanlarımızda tat kalmadı. Yaşanan terör, istikrarsızlık insanların yaşam hazzını aldı. Çocuk, işçi, polis, asker ve vatandaş şehit düşerken, insanlarımızın düşüneceği en son konu tatil oldu. Yaşam sevincimiz elimizden alındı. Bacasız sanayi dediğimiz turizm dibe vurmak üzere. Bu tür tatiller ile bir nebze olsun umutlarımız yeşeriyor. Pembe tablo çizmenin bir anlamı yok."

'ÖNCE GÜVENLİK'

TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel de, güvenlik ve huzur ortamının sağlanması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Turizme elbette olumlu katkı sağlar. Ama her gün sürpriz güvenlik sorunları yaşamazsak. Umarız huzurlu bir bayram olur ki,insanlar tatili kullanmaya fırsat bulsun. Ülkemizde olduğu gibi insanlar da stres içinde. Bombalar patladığında Türk tüketici de tedirgin oluyor. Güvenli ve huzurlu ortam sağlandığında turizme olumlu yansımaları da olur. Bu ortamı sağlamak da hepimizin görevi, bu nedenle hepimiz de destek vermeliyiz. Uzunca bir tatile hepimizin ihtiyacı var."

'TURİZMCİNİN ZARARINI KARŞILAMAZ'

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu ise şunları söyledi:

"Türkiye'de bu tarz tatil uzatma girişimleri yıllardan bu yana uygulanıyor. Ülkeyi ayağa kaldıracak turist gelmiyorsa, mevcut yerli turiste yönelmek, sınırlı imkanları değerlendirmek olur. Bu da işletmecilere sadece nefes aldırmaya yarar. Bu yönden iyi olur. Turizmcinin bu yıl zararı çok büyük. 9 günlük bayram tatili, bu zararı tabi ki karşılamaz. Onlarca otel açılmadı. Oteli açmamanın da yatırımcıya zararı var. Açılmak zorunda olanların da iki yakası bir araya gelmiyor. Ülkemizde yerli turist sayısı belli. Bu sayıyı da turizmcinin zararı karşısında yeterli görmüyorum."

'ERKEN AÇIKLANSA DAHA İYİ OLURDU'

TÜRSAB Kuşadası Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, tatilin uzatılmasının olumlu olduğunu, ancak tam etki yaratması için daha erken açıklanması gerektiğini söyledi. Çiçek şöyle dedi:

"Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının turizme mutlaka olumlu etkisi olacaktır. Devlet memurları, kamu çalışanları tatil için bir fırsat yaratmaya çalışacaktır. Daha erken açıklanması beklentiyi artırırdı. Hükümetten beklentimiz bu tür kararların erken verilmesi. Böylece tatil düşünenler ile otelcilerimiz fırsatları daha iyi değerlendirebilecektir. Türk tatilcisi büyük oranda zaten kararını vermiştir. İkinci kez tatil yapmak isteyenler bayramda iyi fiyatlarla olanak olursa tatili düşünür. Yurt dışından beklenen talep yetersiz. Doluluklar istediğimiz düzeyde değil. Fiyatlar zaten düşük seyrediyor. Dolaysıyla mevcut fiyatların daha altına gidiş olası görülmüyor."

Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özen de otelcilerin yerli turiste yönelik paketler hazırlayacaklarını belirterek şunları kaydetti:

"Bayram tatilinin uzamasının otellerin doluluğuna kesin katkısı olur. Yaz sezonu yurt dışı açısından sıkıntılı. Bayram tatilinin uzun ve tam tatil yapılacak dönemde olması insanların daha rahat tatili düşünmesine neden olur. Otellerde bunu göz önünde bulundurur. Fiyatları düşürür, uzun tatile göre paket programlar hazırlar. Tatilin bayram ile birlikte uzun olmasını fırsata çevirir."

- Kuşadasıaydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turizmciler 9 Gün Tatil Kararını Buruk Karşıladı: Yaşam Sevincimiz Elimizden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement