Turizmciler Adana Müze Kompleksinin Açılmasını Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Turizmciler Adana Müze Kompleksinin Açılmasını Bekliyor

Turizmciler Adana Müze Kompleksinin Açılmasını Bekliyor

Adana’da 2014 yılının Eylül ayında kurulması için çalışmalara başlanan ve Türkiye’nin 24 saat açık yaşayan ilk müzesi olacağı duyurulan "Adana Müze Kompleksi"nin aradan iki yıl geçmiş olmasına karşın halen açılmamasına turizm sektörü tepki gösterdi.

28.06.2016 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 2014 yılının Eylül ayında kurulması için çalışmalara başlanan ve Türkiye'nin 24 saat açık yaşayan ilk müzesi olacağı duyurulan "Adana Müze Kompleksi"nin aradan iki yıl geçmiş olmasına karşın halen açılmamasına turizm sektörü tepki gösterdi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Murat Şirin, yaptığı açıklamada, Adana'nın yanı sıra bölge turizmine önemli katkılar sağlayacak Adana Müze Kompleksi'nin açılmasını sektör temsilcileri olarak dört gözle beklediklerini ifade etti.

"Eylül 2014'de açıklama yapılarak Türkiye'nin 24 saat açık, yaşayan ilk müzesinin Adana'da kurulacağı kamuoyuna duyurulmuştu" diyen Şirin, şunları kaydetti:

"Milli Mensucat Fabrikası'nın bulunduğu bölgeye inşa edilecek müzede şehrin doğal, tarihi, kültürel, sanayi, spor ve diğer alanlardaki tarihsel geçmişi yedi ayrı branşta düzenlenerek bir konseptte ziyaretçilere sunulacaktı. O tarihte yapılan açıklamada, 68 bin m2'lik alanda kurulacak olan 'Yeni Adana Müze Kompleksi'nin' hazırlıklarının sürdüğünü kaydederek 'Bu müze Türkiye'ye örnek olacak' denilmişti. Ancak bu açıklamaların üzerinden 2 yıl geçti. Ne yazık ki bir arpa boyu yol alınmadı."

"Kompleksin içinde Adana'nın tarım serüvenini yansıtan Tarım Müzesi, sanayisini içeren Sanayi Müzesi ve Kent Entnografya Müzesi ile Çocuk Müzesi de hayata geçirilecekti" diyen Şirin, "Adana'nın geçmişi ile geleceği arasında köprülerin atılacağı dile getirilmiş ve etap etap açılacağı dile getirilmişti. Turizmciler olarak müzenin ne zaman açılacağı konusunda yetkililerden kamuoyunu bilgilendirmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizmciler Adana Müze Kompleksinin Açılmasını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement