Turizmciler İranlı Turistleri Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Turizmciler İranlı Turistleri Bekliyor

Turizmciler İranlı Turistleri Bekliyor

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye ve İran arasındaki turizm konusundaki ilişkilerin gelecek yıllarda ivme kazanacağını söyledi.

16.08.2016 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye ve İran arasındaki turizm konusundaki ilişkilerin gelecek yıllarda ivme kazanacağını söyledi.

İran'ın, Türkiye'ye seyahat yasağını kaldırmasının ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Ayık, "İranlı turistlerin en çok mutlu oldukları yer Türkiye. İran'dan Türkiye'ye turların yeniden başlamasıyla Türkiye'ye gelen İranlı turistlerin sayısı yakın zamanda artacaktır." dedi.

İran'dan Antalya'ya charter seferlerinin de başlaması halinde bu ülkeden Türkiye'ye gelen turist sayısının 2,5 milyonu aşacağını öngördüklerini belirten Ayık, "İran ve Türkiye'nin iki dost ülke olarak köklü ilişkilere sahip olduğunu ancak 15 Temmuz'daki darbe girişiminin hemen ardından Tahran yönetiminin Türkiye'ye turları yasakladığını hatırlattı.

Ayık, Türkiye'nin yaptırımlar döneminde İran'a destek verdiğini anımsatarak, İran'ın da bu konuda vefalı olması gerektiğini söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ise İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in geçen haftaki Ankara ziyaretinin iki ülke arasındaki iyi ilişkileri daha da güçlendiren bir ziyaret olduğunu ifade ederek, "Bu ziyaretin olumlu yansımalarının önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkmasını bekliyoruz." dedi.

Ulusoy, bu ziyaretin ardından yasağın kaldırıldığını hatırlatarak, yasağın kaldırılmasının ardından uçuşların da kısa zaman içinde başlamasını beklediklerini dile getirdi.

İran'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının son yıllarda önemli ölçüde artış gösterdiğini aktaran Ulusoy, "Bu durumdan hem Türk hem de İranlı turizmciler memnun. 15 Temmuz sonrası turist akışı kesilse de tur yasağının kaldırılmış olması ile birlikte her iki taraftaki turizmcilerde de iş potansiyelinin yeniden yükselişe geçeceği yönünde beklenti hakim." diye konuştu.

İran ile Türkiye arasında son yıllarda gelişen ilişkilerden olumlu yönde en fazla etkilenen sektörlerin başında turizmin geldiğini belirten Ulusoy şunları kaydetti:

"Bu tabloyu açıklanan istatistiklerde de net olarak görmek mümkün. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2015 yılında İran'dan ülkemize gelen yabancı ziyaretçi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 6,9 oranında artarak, 1 milyon 700 bin 385 kişiye ulaşırken İran pazarındaki pozitif seyir 2016 yılının ilk 6 aylık döneminde de devam etti. Ocak-Haziran döneminde ise İran'dan ülkemize gelen turist sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre; %6,19 oranında artarak 859 bin 954 kişiye ulaştı."

Ulusoy şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da meydana gelen hain darbe girişimi nedeniyle İran'ın Türkiye'ye yönelik tur paketi satışlarını bir süreliğine yasaklanması, turist akışının kesilmesine neden olduysa da bu yasağın kaldırılması ile yeniden olumlu bir sürece girildiğini düşünüyoruz. İran'dan Türkiye'ye yönelik turist akışının önümüzdeki yıllarda artarak sürmesini bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turizmciler İranlı Turistleri Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement