Turizmcilere Nasreddin Hoca'lı Karşılama - Son Dakika
Yerel

Turizmcilere Nasreddin Hoca'lı Karşılama

Turizmcilere Nasreddin Hoca\'lı Karşılama

Konya’nın Akşehir ilçesinin turizm sektöründen bir pay alması, doğası, tarihi zenginliği, kültürel varlıkları gibi yönlerinin daha iyi tanıtılmasının hedeflendiği “Akşehir’in Yüzü Turizmle Gülüyor” projesi kapsamında, ilçede turizm seyahat acenteleri için info bir gezi düzenlendi.

01.04.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir ilçesinin turizm sektöründen bir pay alması, doğası, tarihi zenginliği, kültürel varlıkları gibi yönlerinin daha iyi tanıtılmasının hedeflendiği "Akşehir'in Yüzü Turizmle Gülüyor" projesi kapsamında, ilçede turizm seyahat acenteleri için info bir gezi düzenlendi.

Geziye Türkiye'nin seçkin turizm firmaları temsilcileri ile Skal Intarnational Konya grubuna bağlı otel temsilcileri katıldı. Akşehir'e gelen heyet, Akşehir Evi'nde yaptıkları kahvaltının ardından Özpark Otel'de kısa bir toplantı yaptı. Toplantının ardından Nasreddin Hoca Meydanı'na geçen heyete burada Temsili Nasreddin Hoca tarafından bir karşılama töreni yapıldı. Nasreddin Hoca'yı eşeğine ters binmiş bir halde gören heyet şaşkınlık yaşarken Nasreddin Hoca'yla da bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Heyetin Akşehir gezisine Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan, Akşehir'de faaliyet gösteren sportif kulüp yetkilileri, vakıf ve dernek yetkilileri de eşlik etti.

Heyet, Nasreddin Hoca Meydanı'ndaki karşılamanın ardından Nasreddin Hoca Türbesini ziyaret etti. Heyete, burada türbe ve Nasreddin Hoca hakkında Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan tarafından bilgi verildi. Türbede 'Dünyanın Ortası Burasıdır' yazılı platforma çıkarak temsili Nasreddin Hoca ile fotoğraf çektiren heyet daha sonra Gülmece Parkı'na geçerek buradaki Nasreddin Hoca heykellerini inceledi.

Geziye katılanlar Akşehir'deki incelemelerine Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi gezisi ile devam etti. Daha sonra Ulu Cami Caddesi'ndeki hediyelik eşya satıcıları ve sokak sağlıklaştırması yapılmış tarihi Akşehir Evleri'nin bulunduğu sokakları gezen heyet, Ulu Cami'yi de ziyaret ederek cami hakkında bilgi aldılar. Yemek molasının ardından tarihi Arasta Çarşısı'nda incelemelerde bulunan heyet, daha sonra Batı Cephesi Karargahı Müzesi'ni ziyaret ederek müze hakkında bilgi aldı.

Ziyaretçilere birde sürpriz yapılarak Akşehir'de faaliyet gösteren ve kısa adı AKADEMİK olan Akşehir Aktif Dağcılık Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor Kulübü tarafından bir gösteri sunuldu. Cumhuriyet meydanındaki 5 katlı Yeni Belediye Sarayı binasından halatlarla aşağıya inen iki sporcunun gösterisi nefesleri keserken, özellikle Kulüp Başkanı Bayram Çini'nin binadan halatla inişi sırasında Türk Bayrağı açması ziyaretçilerden büyük alkış aldı.

Akşehir'deki geziye katılan heyet incelemelerini Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, Tarihi Ermeni Kilisesi, Takkasızlar Konağı ile devam ettirirken, Hıdırlık'ta kısa bir mola veren heyete burada Akşehir'e özgü lezzetlerden biri olan peynir baklavası ikramı da yapıldı.

AKŞEHİR MUTFAĞINA HAYRAN KALINDI

Gezinin akşam bölümünde ise katılımcılara Akşehir Kent Orman tesislerinde bir yemek ikramı yapıldı. Akşehir Mutfağı lezzetlerinin ağırlıklı olduğu yemeklere hayran kalan ziyaretçiler, bu yemeklerin gurme turizmi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Yemeğe Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, bazı kurum müdür ve amirleri, Akşehir'de faaliyet gösteren sportif kulüp yetkilileri, vakıf ve dernek yetkilileri de katıldı.

Yemeğin ardından 'Akşehir'in Yüzü Turizmle Gülüyor' Projesi sorumlusu Yard. Doç. Dr. Metin Çelik tarafında katılımcılara Akşehir'le ilgili bir sunum yapıldı. Selçuklu Spor Kulübü Başkanı Varol Türkoğlu'da Akşehir'de yapılan okçuluk sporu hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Akşehir'de geçirdikleri gün hakkında değerlendirmede bulunan turizm acente yetkilileri, şimdiye kadar Akşehir'e büyük haksızlık yapıldığını, Akşehir'in büyük bir turizm potansiyeli olduğunu vurgulayarak, Akşehir'in turizmden faydalanması için turlarına Akşehir'i de eklemek için çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin Akşehir'de turizmin gelişmesi için Akşehir Belediyesi ile ortak bir projeyi MEVKA desteğiyle yürüttükleri söyleyerek destekleri için herkese teşekkür etti.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'da, Akşehir'in önemli bir turizm merkezi olması için ellerinden gelen tüm çalışmaları yapacaklarını, Akşehir'de, kültür, doğa, av, spor, dağcılık, gurme, yamaç paraşütü gibi turizm dallarında faaliyet gösterildiğini belirtti. Başkan Akkaya, turizm ile ilgili alt yapı çalışmalarına da büyük önem verdiklerine değinerek turizm acentelerinden gelecek talep ve istekleri değerlendirip çalışmalarına hız kazandıracaklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Skal Intarnational Konya grubu temsilciliği tarafından Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman'a birer tablo takdim edildi. Gece Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri'nin gösterisiyle devam etti. Gösteride turizm acente yetkililerini de oyunlarına dahil eden yarenlerin gösterisi büyük beğeni toplarken, gecenin sonunda Kaymakam Sezgin ve Başkan Akkaya tarafından katılımcılara 'Dünyanın Ortasına Ayak Bastı' sertifikası verildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizmcilere Nasreddin Hoca'lı Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement