Merkel'in veliahtı "Türk Armin", Prof. Dr. Uğur Şahin'in başarılarını öve öve bitiremedi - Son Dakika
Dünya

Merkel'in veliahtı "Türk Armin", Prof. Dr. Uğur Şahin'in başarılarını öve öve bitiremedi

Almanya'da Angela Merkel'in partisi Demokrat Birlik Partisi'nin yeni başkanı Armin Laschet'in mecliste Prof. Dr. Uğur Şahin'in başarılarından bahsettiği konuşması gündem oldu. Eylüldeki seçimlerde Merkel'in yerine geçmesi beklenen ve "Türk Armin" olarak anılan Laschet, Şahin'i öve öve bitiremedi.

19.01.2021 08:28  Güncelleme: 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da iktidarın büyük ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi, hafta sonu yeni liderini seçti. Yarışı, Türklerle sıcak ilişkisi nedeniyle 'Türk Armin' diye bilinen Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Armin Laschet kazandı.

"SALGINA KARŞI AŞI BULARAK BİZLERE UMUT VERİYOR"

Seçimi kazanan Armin Laschet'in Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Başbaşkanı olarak parlamentoda Kasım ayındaki Türk bilim insanı Uğur Şahin'in başarılarından bahsettiği konuşmasında, "1969'da 4 yaşında bir çocuk olarak Türkiye'den Ford fabrikasında çalışan babasının yanına gelen ve eğitimini Almanya'da yaparak; hatta okul birincisi olan bir Türk'ün bugün salgına karşı aşı bularak bizlere umut olması bizleri mutlu ediyor. Almanya'daki aşırı sağcıların bunu görmesini diliyoruz. Almanya'daki sağduyu vatandaşlar, yabancıların gelmesinden çok memnunuz iyi ki gelmişler diyor." ifadelerini kullanmıştı.

"GERÇEK DOST ARMİN"

Armin Laschet'in CDU başkanı olmasının ardından bu sözler sosyal medyada gündeme geldi. Birçok sosyal medya kullanıcısı Laschet'in Prof. Dr. Şahin hakkındaki sözleri paylaşarak, "Gerçek dost bu" ifadelerine yer verdi.

"TÜRK ARMİN" OLARAK ANILIYOR

Laschet, 2005-2010 yıllarında Kuzey Ren-Vestfalya'da Aile, Kadın ve Uyum Bakanlığını üstlendi. Bu görev kapsamında eyalette yaşayan Türklerle yakın ilişki kuran Laschet, Türk-Alman dostluğuna katkıda bulundu. Laschet, göçmenlere yakınlığı nedeniyle partisi içinde "Türk Armin" olarak da tanınıyor.

Merkel\'in veliahtı "Türk Armin", Prof. Dr. Uğur Şahin\'in başarılarını öve öve bitiremedi
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Merkel'in veliahtı 'Türk Armin', Prof. Dr. Uğur Şahin'in başarılarını öve öve bitiremedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cem: ULAN YAPTIKLARI AŞI İNSANLARI ÖLDÜRÜYOR BU NE BİÇİM İŞTİR 0 0 Yanıtla

Advertisement