Türk Balıkçılar 10 Kaçağı Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Türk Balıkçılar 10 Kaçağı Kurtardı

Türk Balıkçılar 10 Kaçağı Kurtardı

Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 200'ün üzerinde yabancı uyruklu kaçağı taşıyan tekne alabora oldu.

29.10.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 200'ün üzerinde yabancı uyruklu kaçağı taşıyan tekne alabora oldu. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden 3 balıkçı teknesi de yardıma giderek kaçakları kurtardı. Kurtarılan kaçaklardan bir bölümü Yunan Sahil Güvenlik botularına teslim edilirken, 10'u ise Ayvacık'a getirilerek karaya çıkartıldı. Kaçaklardan 1'i bebek 5'i hastaneye kaldırılıp, tedaviye alındı.

Dün saat 18.00 sıralarında Yunanistan'ın Midilli Adası yakınlarında kaçakları taşıyan tekne alabora oldu. Yunan kara sularında alabora olan tekneden denize düşen kaçakların yardımına Ayvacık İlçesi'ndeki Sivrice Limanı'ndan hareket eden 3 Türk balıkçı teknesi yetişti. Sudaki Suriye, Irak ve Filistin uyruklu 10 kaçak kurtarılarak Ayvacık'ın Bektaş Köyü'nde karaya çıkartıldı. Kaçaklardan, uzun süre suda kaldıkları belirlenen 1'i bebek 5'i Ayvacık Devlet Hastanesine kaldırılıp tedaviye alınırken, diğerleri muhtarlık ve jandarma ekipleri tarafından köy tüzel kişiliğine ait motele götürülüp, ihtiyaçları karşılandı. Kurtarılan kaçaklardan Suriyeli Ebu Muhammed, 200'den fazla kişinin bulunduğu teknenin alabora olduğunu, büyük bir kargaşanın yaşandığını söyledi.

Kurtarma çalışmalarına katılan Sivrice Balıkçı Kooperatifi Başkanı Müjdat Özdemir, "Kaçakları denizin üzerinde can yelekleriyle bitkin halde yüzmeye çalışırken bulduk. Bazıları tahta parçalarına tutanarak hayatta kalmaya çalışıyordu. Tekneme 10 kişiyi alabildim. Diğer arkadaşların tekneleri de 15 ile 20 arasında kişiyi sudan toplayıp, Yunan botlarına teslim etti. Bölgede 3 Yunan botu vardı. Aralarında bir de bebek vardı. Midilli'de karaya çıkartılan bu kaçaklar arasındaki bebeği ambulans alıp, hastaneye götürmüşler" dedi.

Bölgede arama ve kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü öğrenildi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Balıkçılar 10 Kaçağı Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement