Türk Balıkçının Yunanistan'da Tutuklandığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Türk Balıkçının Yunanistan'da Tutuklandığı İddiası

Lapseki'de yaşayan bir balıkçının, yaklaşık 10 gün önce Ege Denizi'nde Yunanistan karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle alıkonularak, bu ülkede tutuklandığı ileri sürüldü.

06.01.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yaşayan bir balıkçının, yaklaşık 10 gün önce Ege Denizi'nde Yunanistan karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle alıkonularak, bu ülkede tutuklandığı öne sürüldü.

Balıkçı Ulvi Aygün'ün (29) eşi Gizem Aygün, yaklaşık 10 gün önce tekneyle Meriç Nehri açıklarında balık avlamak için denize açılan eşinin, Yunanistan karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle bu ülkenin güvenlik güçlerince alıkonulduğunu iddia etti.

Gizem Aygün, bu süre zarfında eşinden zaman zaman haber alabildiğini, iki çocuğuyla onun dönmesini beklediğini söyledi.

Çocuklarının babaları olmadığı için geceleri uyuyamadığını dile getiren Aygün, "Devlet büyüklerimize sesleniyorum. Eşimi ne olur Türkiye'ye getirin" dedi.

Aygün, eşinin kendisine darbedildiğini söylediğini de iddia ederek, "Kendisinin kolu çıkmış. Ben sadece eşimi istiyorum. Başbakanımıza sesleniyorum buradan. Elimden hiçbir şey gelmiyor. Çocuklarımla beraber ortada kaldım. Çalışamıyorum, daha bebeğim küçük, sekiz aylık. Ailemin de fazla maddi imkanı yok" diye konuştu.

Balıkçının annesi Aliye Aygün, oğlundan en son dün haber aldıklarını bildirdi.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise balıkçının Yunanistan makamları tarafından tutuklandığını belirterek, kendilerinin de bu kapsamda Ankara'da ilgili kişilerle görüşmeler yaptıklarını, temennilerinin Aygün'ün en kısa zamanda ailesine kavuşması olduğunu kaydetti. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Balıkçının Yunanistan'da Tutuklandığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement