Türk Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü - Son Dakika
Politika

Türk Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü

Türk Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü

TBMM Başkanı Çiçek: "Yüzyılı aşkın süre önce kaldırılan sansürle basın ve özgür düşüncenin yaşama alanı genişlemiştir.

24.07.2014 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yüzyılı aşkın süre önce kaldırılan sansürle basın ve özgür düşüncenin yaşama alanını genişlettiğini belirterek, "Bu gelişmenin devam etmesi ve özgürlüğün kurumsallaşıp, kalıcı hale gelmesi için, basınımızın da kendi özgürlüklerine sahip çıkması gerekmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Çiçek, Türk basınında sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İnsan haklarının temelini oluşturan özgürlük kavramının özünü, ifade özgürlüğünün teşkil ettiğini, ifade özgürlüğünün en somut göstergesinin ise basın özgürlüğü olduğunu ifade eden Çiçek, basın özgürlüğünün olmadığı yerde, kamuoyunun doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirilmesinin söz konusu olamayacağını vurguladı.

Basın özgürlüğünü, çağdaş demokrasilerin olmazsa olmaz şartı olarak nitelendiren Çiçek, şunları kaydetti:

"Demokrasilerde çok seslilik esastır. Çok sesliliğin olduğu yerde, mesleki denetim kuruluşları ve özdenetim olmaktadır. Sansür uygulamasının olduğu ülkelerde ise basın, halkın ve gerçeğin sesi olma işlevini yitirmektedir. O nedenle Türk basınından sansürün kaldırılışının 106. yılın önemlidir.

Yüzyılı aşkın süre önce kaldırılan sansürle basın ve özgür düşüncenin yaşama alanı genişlemiştir. Bu gelişmenin devam etmesi ve özgürlüğün kurumsallaşıp, kalıcı hale gelmesi için, basınımızın da kendi özgürlüklerine sahip çıkması gerekmektedir.

Bu düşüncelerle, Türk basınından sansürün ilk kez kaldırılışının 106. yıldönümünü kutluyor, tüm basın çalışanlarına sağlık ve başarılar diliyorum." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türk Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement