Türk Bayrağı 89 Metrede Dalgalanacak - Son Dakika
Güncel

Türk Bayrağı 89 Metrede Dalgalanacak

Denizli'nin en yüksek binalarından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinin çatısına Türk Bayrağı çekildi.

30.08.2016 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin en yüksek binalarından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinin çatısına Türk Bayrağı çekildi.

Sosyal medyada birçok kez PAÜ Tıp Fakültesi binasının çatısına Türk Bayrağı dikilmesi dile getirilmesine rağmen daha önce vatandaşların talebine olumlu cevap verilmezken, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından rektörlüğe atanan Prof. Dr. Hüseyin Bağ, vatandaşların talebine olumlu karşılık vererek, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlandığı gün 3x4,5 ebatında dev Türk Bayrağı'nı PAÜ Hastanesinin çatısında göndere çektirdi.

Binanın tepesine direk dikilmesi ve bayrak çekilmesine yardım eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, omuz vererek direğin yerine yerleştirilmesini sağladı.

Rektör Prof. Dr. Bağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, PAÜ olarak bugün buraya çok büyük bir aşk ve gururla inşa ettikleri ve Denizli'nin birçok noktasından görülebilen 77 metre yüksekliğindeki PAÜ Hastaneleri Plaza Binası'nın tepesine dikilen 12 metre yüksekliğindeki büyük, şanlı Türk Bayrağı'nın sonsuza kadar bu asil milletle beraber ilelebet dalgalanacağını belirtti.

15 Temmuz'da tankların, topların, F16'ların, kurşunların önünde 7'den 70'e, topyekun Çanakkale ruhu ile ikinci bir Kurtuluş Savaşı veren bu milletin 240 şehit vererek bir kahramanlık destanı yazdığını, ama asker kılığına bürünmüş eli kanlı FETÖ çetesine özgürlüğünü vermediğini dile getiren Bağ, şunları söyledi:

"Demokrasimize ve milli irademize sahip çıktı. Bugün buraya diktiğimiz şanlı, görkemli bayrağımıza sahip çıktı. PAÜ Hastaneleri içinde Denizli'nin çok güzel ve müstesna bir yerinde gerçekleşen bu küçük, mütevazı çalışmamız manası, derinliği ve yüceliği ile Denizli'nin semalarını süslerken, bu şehirde yaşayan her Denizlili hemşehrimizin kalbinde bir bayrak olarak dalgalanacaktır. Bu güzel, mütevazı hizmetimiz Denizli halkına hayırlı olsun. Böylesine önemli ve anlamlı bir günde 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyoruz. Bu şanlı bayrağımızın gölgesi altında özgür, mutlu, barış ve esenlik içinde yaşamayı diliyoruz."

Cumhuriyetin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazileri rahmetle ve şükranla anan Bağ, "Bu güzel sağlık tesisinde şanlı bayrağımızın dalgalanışını her baktığında gören hastalarımız şifa bulsun. Gençlerimiz özgür, mutlu ve güçlü gelecekleri için bu topraklarda yaşamanın haklı gururunu yaşasın. Bayrağımız kanımız canımız, Denizli'ye ve vatana canımız feda olsun." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Bayrağı 89 Metrede Dalgalanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement