Türk Boksör Erkan Teper, Kıtalararası Kemeri Kazandı - Son Dakika
Spor

Türk Boksör Erkan Teper, Kıtalararası Kemeri Kazandı

Türk boksör Erkan Teper, Fransız rakibi Johann Duhaupas'ı devirerek Dünya Boks Federasyonu kıtalararası kemerinin yeni sahibi oldu.

15.03.2015 14:15  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Stuttgart'da gerçekleşen organizasyonla Dünya Boks Federasyonu kıtalararası kemerinin yeni sahibi Erkan Teper oldu.

Fransız rakibi Johann Duhaupas karşısında muhteşem bir karşılaşma çıkaran ağır sıklet boksör Erkan Teper, tecrübeli ve güçlü rakibini rahat bir skorla geçerek altın kemeri beline taktı. Karşılaşmaya gelen gurbetçi vatandaşlar yaptıkları tezahüratlarla başarılı sporcuyu destekledi. Teper'in Fransız rakibi bugüne kadar yapmış olduğu 32 maçtan 31'ini kazanırken, bunlardan 20'sini nakavtla sonlandırdı. Buna rağmen bugüne kadar hiç yenilgisi olmayan ağırsıklet boksör Erkan Teper, rakibine karşı daha üstün bir dövüş sergileyerek maçı kazanmasını bildi. Maç boyunca yakın dövüşü tercih eden Erkan Teper, rakibine yakın mesafeden vurduğu yumruklarla zaman zaman zor durumda bıraktı.

BUNDAN SONRAKİ HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Erkan Teper'in antrenörü Oktay Urkal, sonuçtan son derece memnun olduğunu belirterek, bundan sonra daha sıkı antrenman yaparak dünya şampiyonluğuna ulaşmaya çalışacaklarını söyledi.

Menajer Alexander Zastrow da, sonuçtan çok memnun olduğunu ifade ederek, gelecek dönemde hedeflerinin büyük olduğunu vurguladı.

Erkan Teper'in basın danışmanı Vedat Alyaz ise, bu maça hazırlanırken bazı zorluklar yaşadıklarını ancak tüm bunlara rağmen maçı kazandıklarını dile getirdi. Alyaz, "Sporcumuzun bundan sonraki hedefi ülkemize bir ilki yaşatarak, dünya şampiyonluk kemerini getirmektir. Biliyorsunuz ağır sıklette buna en çok yaklaşan Sinan Şamil Sam oldu ancak başaramadı. Ülkemiz bugüne kadar sadece Fırat Arslan ile dünya şampiyonluğunu yaşadı. Biz Erkan'a güveniyoruz ve inanıyoruz ki, dünya şampiyonu olacak ve ülkemizin ismini dünyanın zirvesine altın harflerle yazdıracaktır" şeklinde konuştu.

Gecenin diğer maçında ringe çıkan kickboksçu İsmail Uzuner ise, Alman rakibi karşısında mükemmel bir maç çıkarırken, ilk beş raunt berabere bitti. Uzatmalara giden maçın altıncı raundunda yorulan Uzuner, maçtan yenik ayrılarak dünya şampiyonluk kemerini kaybetti.

Türk Boksör Erkan Teper, Kıtalararası Kemeri Kazandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türk Boksör Erkan Teper, Kıtalararası Kemeri Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Almanyalı: Tebrikler dünya Türk'ün yumrugunu görsün bir gurbetci olarak çok sevindim inşallah sonu Sami Şam gibi olmaz ?????? 35 2 Yanıtla
  • zaman yolcusu: tebrik ederim gerçekten... sonunda bir türk sporcunun futbol dışında başarı yakalaması üstelik boks alanında çok güzel bir haber insan diyorki şu ülke her alanda böyle olsa ne olur dünyamı batar ya... 28 1 Yanıtla
  • Ülkücü: Bir Türk tüm dünyaya bedeldir demiş atalarımız 11 4 Yanıtla
  • Türk: Ne Mutlu Türküm Diyene 11 3 Yanıtla
  • metin1: Tebrikler genc 8 0 Yanıtla
  • MALATYALI: ADAMIN SOYADI TEPER YANİ ÖNÜNE GELENİ TEPELER GELECEK RAKİBİ DE SARIGÜL MÜŞ 6 0 Yanıtla
  • zaman yolcusu: buradan hiç anlamı olmayan yorumlar yazıp bir mermiye bakar gibi anlamsız boş laflar edenleri şiddetle kınıyorum spor medeniyettir uygarlıktir spor bir bilim dalıdir boksörler bilinenin aksine son derece bilgili kültürlü insanlardır yapmayın hiç degilse spora siyaset bulastirmayin çekin ellerinizi....lütfen.... 2 0 Yanıtla
  • YOLUN AÇIK OLSUN: GURUR VERİCİ 1 0 Yanıtla
  • sahin avseren: Hizir yardimcin olsun ERKAN 0 0 Yanıtla

Advertisement