Türk Büro-Sen Bakanlıktaki Kamera Sisteminin Kaldırılmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Türk Büro-Sen Bakanlıktaki Kamera Sisteminin Kaldırılmasını İstedi

Türk Büro-Sen Bakanlıktaki Kamera Sisteminin Kaldırılmasını İstedi

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda görev yapan personelin hareketlerinin takip edildiği ve her an izlenelebilmesi için odalara monitör yerleştirildiğini öne sürerek, Bakanlığa kamera sisteminin...

09.12.2013 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda görev yapan personelin hareketlerinin takip edildiği ve her an izlenelebilmesi için odalara monitör yerleştirildiğini öne sürerek, Bakanlığa kamera sisteminin kaldırılması için dilekçe yazdı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın taşra birimlerinde görev yapan personelin hareketlerinin takip edildiği ve hemen izlenelebilmesi için odalara monitör yerleştirildiği ve kamera kayıt sisteminin kurulduğu belirtilen dilekçede, "Özellikle bayan personel ve çalışma barışı açısından bu uygulamanın doğuracağı sıkıntılar dikkate alınarak başvuru zorunluluğumuz doğmuştur" denildi. Dilekçede şunlar kaydedildi:

"Bilindiği üzere 30 Ocak 2010 tarih ve 27478 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2010/2 sayılı Başbakanlık Genelgesinin 5. maddesinde: "Kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet yürütülen mahallerin kamera ile izlenmesi uygulamaları gözden geçirilecek. Zorunlu güvenlik ihtiyacı ve kamu yararına gerçekleştirmek amacı dışında insan onuru ve temel kişilik haklarına aykırı bir şekilde kamu görevlilerinin izlenmesine imkan veren uygulamalarının tespiti durumunda bunların önüne geçilecek, gerekli tedbirler alınacaktır' hükmüne yer verilerek, binaların girişlerine güvenlik amacıyla yerleştirilenler dışında çalışanların görev alanlarına ve odalarına kamera yerleştirilemeyeceği bunun insan haklarına aykırı olduğu ve kişi mahremiyetini ihlal ettiği açıkça belirtilmiştir."

Dilekçede, bu kapsamda söz konusu genelge hükümlerinin dikkate alınarak, çalışan birimlerde personelin izlenmesine imkan veren kamera sisteminin kaldırılması hususunda gereğinin ve sonucundan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Konunun 19/f maddesi gereğince sendikanın bilgilendirilmesi istendi.

(MLT-ÖG/OLÇ)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Büro-Sen Bakanlıktaki Kamera Sisteminin Kaldırılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement