"Bakanlığı Adalete Davet Ettik" - Son Dakika
Güncel

"Bakanlığı Adalete Davet Ettik"

"Bakanlığı Adalete Davet Ettik"

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "Adliyelerde ağır iş yükü ve yetersiz personel sebebiyle personele fazla mesai yaptırılmaktadır." dedi.

14.11.2013 10:54  Güncelleme: 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, adalet çalışanlarının en önemli sorunlarının başında kaldırılan fazla mesai ücretleri olduğunu belirterek, "Adliyelerde ağır iş yükü ve yetersiz personel sebebiyle personele fazla mesai yaptırılmaktadır. Fakat fazla çalışmalarının karşılığı ücret yerine, izin olarak verilmektedir" dedi.

Türk Büro-Sen'in İzmir 2 Nolu Şubesinin, 2. Olağan Genel Kurulu Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ve Konfederasyona bağlı sendikaların Şube Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Türk Büro-Sen'in açıklamasına göre Fahrettin Yokuş açılış konuşmasında toplu sözleşme sürecine değinerek, Ağustos ayında hükümet ve "malum" konfederasyon arasında mutabakata varılan Toplu Sözleşmenin, memur için tam bir hezimet olduğunu savundu.

-"ZABIT KATİPLERİ'NİN İŞ GÜVENCESİNE SAHİP ÇIKTIK"-

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan bir genelgeyle Zabıt Katiplerine uygulanacak bir sınav sonrasında 3 dakikada 90 kelime yazamayanların iş akitlerine son verileceğini anımsatan Yokuş, "Türk Büro-Sen olarak bu uygulamaya şiddetle karşı çıktık. Adalet Bakanlığı önüne siyah çelenk bırakarak, Bakanlığı adalete davet ettik. Çabalarımız sonucunda sınav uygulanmadı. Binlerce zabıt katibinin iş güvencesine sahip çıktık" dedi.

-"BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK"-

Yokuş, Türkiye'nin dört bir yanından adalet çalışanlarının katılımı ile "Adalet Bakanlığı Çalışanları Çalıştayını" gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Bu çalıştayda, adalet çalışanlarının sorunları tek tek masaya yatırıldı. Çalıştay sonuç bildirgesini de kitapçık haline getirip Cumhurbaşkanı'ndan, Adalet Bakanı'na kadar tüm yetkililere gönderdik. Adalet çalışanlarının sorunları hakkında tek tek bilgilendirdik" diye konuştu.

-"BAKANLIĞI DİLEKÇE YAĞMURUNA TUTTUK"-

Yokuş, Türkiye genelinde dilekçe kampanyası başlattıklarını anımsatarak, "Kaldırılan fazla mesai ücretlerinin ödenmesi, tüm personelin servislerden faydalandırılması ve mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına alınması için Adalet Bakan'ı Sadullah Ergin'e on binlerce dilekçe gönderdik. Banka promosyonu yüzünden yaşanan haksızlıkların giderilmesini talep ettik" dedi.

-"ADALET ÇALIŞANININ EN ÖNEMLİ SORUNU FAZLA MESAİ ÜCRETİ"-

Adalet çalışanlarının en önemli sorunlarının başında kaldırılan fazla mesai ücretleri olduğunu belirten Yokuş şunları kaydetti:

"Adliyelerde ağır iş yükü ve yetersiz personel sebebiyle personele fazla mesai yaptırılmaktadır. Fakat fazla çalışmalarının karşılığı ücret yerine, izin olarak verilmektedir. Adliyelerde çalışan arkadaşlarımız yıllık izinlerini dahi kullanmazken, fazla çalışma karşılığı verilen izinleri nasıl kullanacaklar? Fazla çalışma yaptırılan personele karşılığı ücret olarak ödenmelidir. Bunu her zaman dile getirdik. Adalet bakanlığı Müsteşar'ı ile görüşerek, sorunları kendisine ilettik. Adalet Bakanlığı girişimlerimiz sonucunda nihayet 1 yıl sonra, Bakanlar Kurulu'na yazı yazarak, fazla mesai ücreti talebinde bulundu."

Denetim ve faaliyet raporlarının okunmasından sonra, oylama sonucu oluşan yeni Yönetim Kurulu'nda; Sevim Gökalp, Özlem Özer Tuğan, Güven Nar, Ahmet Kırkpınar, Tuncay Kaya, Halil İbrahim Çabuk ve Ali Erbaş yer aldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Bakanlığı Adalete Davet Ettik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement