Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş, İşkur Genel Müdürü Yazıcı ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş, İşkur Genel Müdürü Yazıcı ile Görüştü

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş, İşkur Genel Müdürü Yazıcı ile Görüştü

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ve beraberindeki heyet, İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusrte Yazıcı'yı ziyaret etti.

17.01.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ve beraberindeki heyet, İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusrte Yazıcı'yı ziyaret etti. İş ve Meslek Danışmanlarının sorunlarının görüşüldüğü ziyarette Yokuş, hazırladıkları detaylı raporu İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı'ya teslim etti.

Yokuş, İŞKUR çalışanlarının en önemli sorunlarından biri olan çalışma ortamlarının fiziki ve teknik alt yapısının bir an evvel düzeltilmesi gerekildiğini belirterek, "Personelin moral motivasyonunun yüksek olması 76 milyon vatandaşımıza verilen hizmetin kalitesini de yükseltecektir. Bilindiği gibi sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin kadroya geçirilmesi ile maaşlarında ciddi bir düşüş yaşandı. Çalışma barışının korunması açısından bu sorun çözülmelidir" dedi.

Yokuş, İstanbul İl Müdürlüğü'nde 70 İş ve Meslek Danışmanı başta olmak üzere çeşitli illerde Performans Programı kapsamında personele uyarma cezası verilmesinin yanlış olduğunu belirtti.

Yokuş, 2012 Ocak ayında asaleti tasdik olmadığı için ikramiyesini alamayan 300 kadrolu personelin ikramiyelerinin de ödenmesini talep etti. Yokuş, İŞKUR çalışanlarının sorunlarının çözümü için İŞKUR ile ortak çalıştay yapılması talebini de Yazıcı'ya iletti.

-"FİZİKİ VE TEKNİK ALT YAPI SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ"-

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, personelin motivasyonuna önem verdiklerini, fiziki mekan yetersizliğinin farkında olduklarını belirtti. Fiziki ve teknik alt yapı başta olmak üzere personelin hizmette kullanacakları araç gereç sorunlarının giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Yazıcı şunları kaydetti:

"Bu sorunların en kısa zamanda çözülmesi için gayret ediyoruz. İMD'lerin kodraya geçmeleri sebebiyle maaşlarda yaşanan kayıplarla ilgili olarak ta gerekli başvurularda bulunduk. Bu konuda düzenleme yapıldı, kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. Yine görev tanımlarıyla ilgili bir çalışmamız var. Tüm unvanlarla ilgili görev tanımlarını yeniliyoruz. Bu çalışmamızın büyük bir kısmı bitti. En kıza zamanda Resmi Gazete'de de yayınlanacak. Görev tanımlarından dolayı yaşanan aksaklıklar da çözüme kavuşmuş olacak. Personelimizle el ele 76 milyon vatan evladına hizmet etmek tek amacımız."

Yazıcı, İş ve Meslek Danışmanlığının Türkiye ve dünya için yeni bir tanım olduğunu, sistemi deneyerek oturtmaya ve en doğruya ulaşmaya çalıştıklarını, bu noktada bazı sıkıntıların yaşanabileceğini savundu.

Yokuş'un çalıştay talebini olumlu karşılayan Yazıcı, çalıştayın en kısa zamanda yapılmasını istedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş, İşkur Genel Müdürü Yazıcı ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement