Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Kamu Kurumlarında Psikolog İstihdam Edilmeli - Son Dakika
Güncel

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Kamu Kurumlarında Psikolog İstihdam Edilmeli

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Kamu Kurumlarında Psikolog İstihdam Edilmeli

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilat Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, Türkiye'de antideprasan hapları kullanımının SGK verilerine göre son 5 yılda yüzde 56 arttığı sözlerini hatırlatarak, "Kamu Kurumlarında psikolog istihdam edilmesi ya da en azından memurların her altı ayda psikoloğa görünmesinin zorunlu kılınması taleplerimiz maalesef hükümet her defasında tarafından kulak ardı edilmiştir" dedi.

01.02.2014 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilat Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, Türkiye'de antideprasan hapları kullanımının SGK verilerine göre son 5 yılda yüzde 56 arttığı sözlerini hatırlatarak, "Kamu Kurumlarında psikolog istihdam edilmesi ya da en azından memurların her altı ayda psikoloğa görünmesinin zorunlu kılınması taleplerimiz maalesef hükümet her defasında tarafından kulak ardı edilmiştir" dedi.

Yokuş yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Kamu-Sen olarak, 2009 yılından bu yana toplu görüşme ve pazarlık süreçlerinde, Kamu Kurumlarında psikolog istihdam edilmesi ya da memurların her altı ayda psikoloğa görünmesinin zorunlu kılınması taleplerinin hükümet tarafından kulak ardı edildiğini savundu.

-"BU TÜR İLAÇLARIN KULLANIM SAYISI ARTTI"-

Yokuş, her geçen yıl toplumda olduğu gibi, kamu çalışanları içerisinde de bu tür ilaçların kullanım sayısının artığını vurguladı. Yokuş, Türkiye Kamu-Sen olarak, Devlet dairelerinde psikolog istihdamı yapılması ya da altı aylık periyotlarla psikoloğa gitme mecburiyeti getirilmesinin gerekçelerini şöyle sıraladı:

"Artan ekonomik sorunlar nedeniyle, memurların büyük bir çoğunluğu borç batağına sürüklenmiş, bu nedenle icra takibiyle yüz yüzedir. Emsal memurların ücret ve özlük hakları kurumlar arasında farklılık gösteriyor. Bu durumda mağduriyet yaşayan memurların psikolojisi bozuluyor. Aynı pozisyonda aynı işi yaptığı diğer kurumda ki bir memurdan daha az maaş alıyor olmasını, evde eşine ve çocuklarına izah edemiyor. Birçok kurumda, fiziki mekan sorunu var. Bu nedenle,çalışanlar oldukça zor şartlarda hizmet sunuyor. Hizmet sunumlarındaki zorluklar kamudan hizmet alanlara da olumsuz yansıyor. Fiziki mekan sorunlarının yarattığı olumsuzluk sebebiyle, kamu çalışanları hizmet sunarken fiili saldırıya uğruyorlar. Olumsuz şartlar, memuru strese sokuyor."

-"SOSYAL HAKLAR EŞİT UYGULANMAMAKTA"-

Yokuş, kurumların bazılarında, personel yetersizliği nedeniyle memurlar daha fazla çalışmak ve fazla mesai yapmak zorunda kaldığını, iş yoğunluğu ve bedelli de olsa fazla çalışmaktan, memurların olumsuz etkilendiğini bildirdi. Sosyal hakların kurumlar arasında eşit uygulanmadığını savunan Yokuş, "Yemek çıkmayan kurumlar, giyim ödeneğinin alamayan çalışanlar, servis, kreş, sosyal tesisler ve lojman imkanları olmayan kurumlarda çalışan personel, olumsuzluklardan etkileniyor" dedi.

Yokuş, kurum merkezlerinden il ve ilçe kadrolarına kadar yapılan atamalarda liyakete, bilgi birikimine ve yönetici özelliklerine bakılmaksızın, sırf "yandaş" oldukları için atanmaları yöneticilerin "becerisizlikleri" yüzünden çalışma barışının bozulduğunu belirtti. Siyasetçi, idareci ve sendikal ayrımcılık baskısı nedeniyle memurların büyük bir huzursuzluk yaşadığını kaydeden Yokuş,"Siyasetçi ve idarecilerin, çalışanları hafife alıcı, hiçe sayan tutum ve davranışları neticesinde işten soğutmaya sebebiyet veriyor" dedi.

-"MOBBİNG MEMURLARIN RUH SAĞLIĞINI BOZMAKTA"-

Yokuş, bütün bu olumsuzlukların, memurların büyük bir bölümünün sinir ilaçları kullanmalarına neden olduğunu, yaşadıkları huzursuzluğun sosyal hayatlarını da kötü etkilediğini savundu. Yokuş, kamu kurumlarında yapılan mobbing ve personel ayrımcılığı gibi bir çok konunun da devlet memurlarının ruh sağlığını bozduğunu kaydetti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Kamu Kurumlarında Psikolog İstihdam Edilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bahar ayında Ağrı Dağı'na çıkan dağcıların yüzü buz tuttu
    15:54 Bahar ayında Ağrı Dağı'na çıkan dağcıların yüzü buz tuttu

    Bahar ayında Ağrı Dağı'na tırmanan yabancı turistler, kar, sis ve fırtınaya rağmen zirveye ulaştı. Tırmanış anlarında dağcıların yüzleri buz tuttu.

  • İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    15:53 İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Manisa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı geçiş düzenledikleri belirlenen M.O. ve H.O'yu takibe aldı. Şüphelilerin, düzensiz göçmenleri deniz yoluyla yurt dışına geçirecekleri bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, bir aracı İzmir'in Urla ilçesine bağlı Balıklıova Mahallesi yakınlarında durdurdu. Araçtaki 27 düzensiz göçmen yakalandı, 2 şüpheli gözaltına alındı. Düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından sınır dışı edilirken, şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

  • İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı
    15:50 İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı. İlçede rekor sayıda fide dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, dağıtım programında yaptığı konuşmada, geçen seneye göre 2,5 kat daha fazla fide dağıtıldığını belirtti. İnebolu'nun en fazla seraya sahip ilçe olduğunu vurgulayan Baycar, seracılığın yoğun olduğu köylerde göç olmadığını ve bu sayede köy nüfuslarının azalmadığını ifade etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ise TAKE Projesi kapsamında üçüncü kez fide dağıtımı yapıldığını ve 100 bin fidyenin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Kastamonu'da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı öğrencilerle buluştu
    15:49 Kastamonu'da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı öğrencilerle buluştu

    Kastamonu'da TCSG 96 İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, 'Geleceğin Denizcileri Projesi' kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Ekipler, okulları ziyaret ederek sahil güvenlik teşkilatının faaliyetlerini ve kullanılan araçları tanıttı. Ayrıca, sahil güvenlik kariyeri hakkında merak edilen soruları yanıtladılar. İnebolu'da faaliyete geçen Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK) timi de öğrencilere ekipmanlar hakkında bilgi verdi.

  • Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar
    15:49 Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması kararının ardından mekanik sayaca geçmek isteyen Manisalıların uygulaması gereken adımları açıkladı.

  • Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı
    15:48 Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı

    Havza Belediyesi, Kevser Camisi önünde 1500 karaçam, ardıç ve badem fidanı dağıtarak ilçede yeşil alanları artırmayı hedeflediğini belirtti. Belediye Başkanı Murat İkiz, halktan fidanları dikmelerini ve korumalarını isteyerek ücretsiz fidan dağıtımının devam edeceğini söyledi.

  • CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti
    15:42 CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti

    CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Karadeniz'de fındık ağaçlarını istila eden kahverengi kokarca böceğinin tarım ürünlerine zarar verdiğini belirterek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın üreticilerin sesini duymadığını ifade etti. Adıgüzel, istilacı böcekleri Bakanlığın önüne bırakarak, sorunun çözümü için çağrıda bulundu.


Advertisement