Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Temmuzdan İtibaren Memur Kesesinden Yiyecek - Son Dakika
Güncel

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Temmuzdan İtibaren Memur Kesesinden Yiyecek

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Temmuz'dan itibaren memurun kendi "kesesinden" yiyeceğini belirterek, "6 ay boyunca enflasyondaki her artış memurun cebinden götürecek.

04.07.2014 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Temmuz'dan itibaren memurun kendi "kesesinden" yiyeceğini belirterek, "6 ay boyunca enflasyondaki her artış memurun cebinden götürecek. Memuru, enflasyon canavarına teslim eden anlaşmayı yapan malum konfederasyon ve hükümettir" dedi.

Türk Büro-Sen yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK'in resmi verilerine göre Türkiye'de tüketici fiyatlarında 2014 yılının ilk 6 ayında yüzde 5.7 artış gerçekleştiğini anımsatarak, " Bilindiği gibi 2014 yılında memurlara Ocak ayından itibaren seyyanen 123 TL zam yapılmıştı. Bu artış ortalama memur maaşlarına yıllık yüzde 5,2 oranında yansımıştı. Hükümetle Memur-Sen arasında 2014 yılında yapılan Toplu Sözleşmede memura enflasyon farkı verilmesi mutabakat metnine konmamıştı. İlk 6 aylık enflasyon rakamları hükümetin vermiş olduğu zammın üstünde çıkmıştır" ifadeleri kullanıldı.

-"MEMURLAR BU HAK KAYBINA SESSİZ KALMAMALIDIR"-

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Temmuz'dan itibaren memurun kendi "kesesinden" yiyeceğini belirterek, "6 ay boyunca enflasyondaki her artış memurun cebinden götürecek. Memuru, enflasyon canavarına teslim eden anlaşmayı yapan malum konfederasyon ve hükümettir. Memurlar bu hak kaybına sessiz kalmamalıdır" dedi. Yokuş, Türk Büro-Sen olarak Temmuz ayından itibaren her ay en az enflasyon kadar artış sağlanması için hükümet nezdinde girişimlerini sürdüreceklerini, bu hususta sonuç alamamaları durumunda, her türlü demokratik haklarını kullanacaklarını bildirdi. Yokuş, "Emeğimizi ve alın terimizi iktidara peşkeş çeken sözde konfederasyonu kınıyoruz. Bütün memurları hak arama mücadelemizde birlikte olmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Temmuzdan İtibaren Memur Kesesinden Yiyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement