Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş Açıklaması

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş Açıklaması

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "Memurların sorunları çözülürse hükümet, en azından önemli bir grubun motivasyonunu sağlamış olur" dedi.

23.03.2014 16:09  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "Memurların sorunları çözülürse hükümet, en azından önemli bir grubun moral ve motivasyonunu sağlamış olur" dedi.

Yokuş, kentte bir otelde düzenlenen Türk Büro-Sen Bursa Şubesinin genişletilmiş iş yeri temsilcileri toplantısından önce gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel seçimlere yaklaşılırken gergin bir atmosfer yaşandığını, kamu çalışanları olarak bu duruma üzüldüklerini ve aslında seçimlerin bir düğün havasında geçmesi gerektiğini söyledi.

Yerel seçimlerin sağduyu ile sonuçlandırılması gerektiğini belirten Yokuş, "Demokrasinin temeli, seçme ve seçilme hakkının iyi ve doğru kullanılmasıdır. Bu hak, kavga etmeden kullanılmalıdır. O bakımdan ümitle kavgasız bir seçim bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Seçimlerin ardından Türkiye'nin zor bir sürece gireceğini savunan Yokuş, 30 Mart'ta alınacak sonuçlar ne olursa olsun huzursuz bir ortam oluşacağından endişelendiklerini bildirdi.

Yokuş, gerginlikleri herkesin yaşadığını öne sürerek, şöyle devam etti:

"Ortada bir yolsuzluk iddiası var ve bu iddianın doğruluğu ya da yanlışlığı noktasında toplum, tam manasıyla aydınlatılmış değil. Ülkede 'kuvvetler birliği oluştuğu' yönünde bir algı var. Bu, demokrasi için büyük bir tehlike. Çünkü yasama, yürütme ve yargıyı bir noktada birleştirirseniz, orada demokratik haklardan bahsedilemez. Tabii kamu çalışanları olarak yeni dönemde daha barışçıl, şeffaf, kavgasız bir devlet yönetimi arzu ediyoruz. Siyasetçilerimizin buna dikkat etmesini bekliyoruz. Onun için siyaseti sağduyuya çağırmaya devam edeceğiz. Çünkü huzursuz bir Türkiye'de hak, hukuk olmaz, insan hakları yerine getirilemez."

Memurların pek çok sorunu olduğunu iddia eden Yokuş, bunları zaman zaman toplu sözleşme masalarında çözmeye çalıştıklarını anlattı.

Yokuş, memurlarla ilgili yapılması gerektiğini düşündükleri çalışmalara değinerek, şunları kaydetti:

"Memurlar, 2014 ve 2015 yılı ile ilgili yapılan toplu sözleşmelerde masadan mutlu dönmedi. Çünkü enflasyon kadar zam hatta 2014 yılı için enflasyon farkı olmadan bir zamma imza atıldı. Bu nedenle şu anda memurlar mutlu değil. Memurların birçok beklentisi vardı; ek ödemelerin emekliye sayılması, 30 yıldan fazla hizmeti olan memurlara ikramiye verilmesi, 2005'te işe girenlerin yemek paralarının verilmesi gibi. Fazla mesailer hala ödenmiyor. Yani memur sorunları maalesef devam ediyor. Biz de istiyoruz ki bu sorunlar gündemden düşürülsün. Çünkü Türkiye'nin yeterince sorunu var. Memurların sorunları çözülürse hükümet, en azından önemli bir grubun moral ve motivasyonunu sağlamış olur. O bakımdan inşallah seçimlerden sonra bunları ümitle bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement