Türk Büro-Sen Genel Kurulu Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Türk Büro-Sen Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Türk Büro-Sen Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Türk Büro-Sen'in 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

24.02.2014 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Büro-Sen'in 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul'da konuşan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 22 yıl önce Ankara'da başlatılan emek ve onur mücadelesinin Anadolu'nun her bir köşesinde yankı bulduğunu belirtti.

2002 - 2013 arası, toplu görüşme ve toplu sözleşme süreçlerini yaşadıklarını belirten Yokuş, "11 yıllık toplu görüşme ve toplu sözleşme sürecinin sadece 1 yılı 57. Hükümetle, 10 yılı ise mevcut iktidarla yapılmıştır. Bugünkü iktidar, hem seçim beyannamesinde ve hem de hükümet programlarında milletimize hakça paylaşım, ileri demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla insan hakları, AB normlarında çalışma hayatı düzeni vaat etmiştir. Bu vaatlerini ise 3Y adını verdiği sihirli sözcüklerle milletimize her defasında anlattılar. Neydi bu 3Y? Yolsuzluklarla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele" dedi.

-"KAMUDA BİR "PARALEL DEVLET' YAPISI VAR"-

Yokuş, hükümetin 11 yıl boyunca memurları "bizden olanlar ve olmayanlar" diye ikiye ayırdığını, kamuda iktidar yandaşı sendikalara üye olmayanların ayrımcılığa ve zulme uğradığını savundu. Başbakanın kamuda "paralel devlet" arayışına giriştiğini belirten Yokuş, "Evet, kamuda bir "paralel devlet' yapısı var, iktidar beslemesi memur sendikası. Hükümet adına, bürokrasi adına atama yaptıran, sürgüne yollattıran, kadrolaşan bir yapı. Bir diğer paralel yapı ise, hepimizin malumu PKK'dır. Güneydoğu Anadolumuz bu yapıya teslim edilmiş" dedi. Yokuş, Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) raporlarında Türkiye'nin 12 yılda, sendikal ayrımcılıkta ve taahhütlerini yerine getirmediği için 7 kez kara listeye girdiğini bildirdi.

-"AKP İKTİDARI YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNİ ÖRTÜYOR"-

AK Parti hükümetinin paralel bir devlet yapılanmasından yakındığını dile getiren Yokuş, "11 yıldır ele ele ülkeyi yönetiyordunuz. Şimdi ne oldu da paralel devlet ortaya çıktı? Böyle bir yapı vardı da bu güne kadar niye tasfiye edilmedi. Bu söylemler demokrasi ile yönetilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yakışmamaktadır. Eğer böyle bir yapılanma varsa da derhal üzerine gidilmelidir. Yolsuzluk operasyonlarının başlamasından sonra paralel devlet yapısından söz edilmesi ise oldukça manidardır. Hükümet yaptığı yolsuzlukları örtmek için her türlü çabayı harcıyor ve hukuku alenen çiğniyor" diye konuştu.

-"TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUNU HUKUKSUZLUKTUR"-

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ise Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında hukuksuzluğun yer aldığını belirterek, bunun sebebinin ise mevcut hükümet olduğunu bildirdi. Oğan, Meclis'te Türk Milletinin aşağılandığını, PKK - AK Partinin işbirliği yaptığını, siyaset mekanizmasını itibarsızlaştığını savundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da, cari açığın 2011 yılında 75 milyar dolara çıktığını hatırlatarak, "Bugün ise 65 milyar dolara çıkarak tarihin ikinci rekorunu kırdı. Bu Türkiye'nin 65 milyar dolar daha borçlandığı anlamına gelmektedir. Bu kimden çıkacak? Memurdan, işçiden, çiftçiden, asgari ücretliden, esnaftan. Bir çok esnaf kepenk kapatmak zorunda kalacak" diye konuştu.

210 delegenin oy kullandığı 5. Olağan Genel Kurul'da yeni yönetimde; Fahrettin Yokuş, Bayram Öztürk, Osman Eksert, Hüseyin Aslan, A.Tahir Yüzbaşıoğlu, Nejla Öksüz ve Cafer Seçer yer aldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Büro-Sen Genel Kurulu Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement