Türk Büro Sen Kayseri Şube Başkanı Muammer Öner Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk Büro Sen Kayseri Şube Başkanı Muammer Öner Açıklaması

Türk Büro Sen Kayseri Şube Başkanı Türkiye Kamu Sen Kayseri İl Temsilcisi Muammer Öner, Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

17.05.2016 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Büro Sen Kayseri Şube Başkanı Türkiye Kamu Sen Kayseri İl Temsilcisi Muammer Öner, Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Sosyal güvenlik sisteminin, toplumun tüm kesimlerini kapsaması durumunda ancak sosyal devlet olgusundan söz edilebileceğini belirten Başkan Muammer Öner, Türkiye'de yüzde 45'i aşan kayıt dışı istihdamın sosyal güvenlik sistemini güvenilmez hale getirdiğini söyledi.

"SGK'NIN KURUMSAL KİMLİĞE KAVUŞAMADI"

Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı birleştirilerek, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun meydana getirilmesinin üzerinden 10 yıl geçmiş olmasına rağmen, SGK'nın kurumsal kimliğinin henüz oturmadığını savunan Başkan Muammer Öner, "Siyasi kadrolaşma sürdürülmekte, siyasi yandaşlar bir gecede İl müdür Yardımcısı, kısa bir süre sonra kanun ve yönetmelikler arkadan dolanmak suretiyle, sınavla atanılacak kadrolardan olan Şube Müdürlüğü, Merkez Müdürü ve Yardımcısı kadrolarına asaleten atamalar yapılmaktadır. 666 sayılı KHK ile kurum çalışanlarının fazla mesai ve ikramiye ödemeleri kesilmiş, performans ücretleri kaldırılmış, SGK çalışanlarının kazanılmış hakları ellerinden alınmıştır. Kurum; tüm ülke vatandaşlarına hizmet sunmak için mesai mefhumu tanımaksızın görev yapan çalışanlarının özlük haklarını korumakta isteksiz davranmıştır. Türkiye nüfusuna sahip AB ülkelerinde Sosyal Güvenlik sisteminde çalışanların sayısı 80 binleri bulurken, Türkiye'de 29 bin civarında SGK çalışanı bu hizmetleri gerçekleştirmektedir. İş yoğunluğu, adaletsiz uygulamalar, hak ettikleri ücretleri alamamak çalışanların kurumdan ayrılmalarına sebep olmaktadır." diye konuştu.

"SGK ÇALIŞANLARI MUTSUZ"

Bunun yanı sıra SGK çalışanlarının da mutsuz olduğunu ve mobbinge uğradıklarını iddia eden Başkan Muammer Öner, vatandaşların sağlık harcamalarının yükünün de her geçen gün arttığını ifade etti. Başkan Öner, sözlerini şöyle sürdürdü: "2008 yılından bugüne yazılan her reçete başına para ödüyoruz. Belli sayının üzerinde ilaç alırsak fazladan reçete parası ödüyoruz. Ayaktan tedavilerde dahi katkı payı ödüyoruz. Hastanede birden fazla serviste muayene olmamız durumunda katkı payı ödüyoruz. 18 yaşını aşmış, okumayan çocuklarımız için genel sağlık sigortası primi ödüyoruz. Hastaneye belli bir defadan fazla başvurmamız halinde ayrıca para ödüyoruz. Emeklilik yaşı yükseldi. Gözlük ve gözlük camı gibi, tıbbi malzeme değiştirme süreleri uzatıldı. İşitme cihazı gibi analog ve dijital cihazlar için Kurumca yapılan ödemelerin üst limiti azaltıldı. Emeklilik yaşı yükseltildi; emekli aylığı bağlama oranları düşürüldü. Ama sosyal güvenlik açıkları azalmak yerine arttı. Çünkü Kurumun kaynakları anlaşmalı özel hastanelere gitti."

MEMUR EMEKLİLERİ HAKSIZLIĞA UĞRUYOR

Şube Başkanı Muammer Öner, devlet memurlarının çalışırken aldıkları maaşlar ile emeklilik maaşları arasında büyük farklılıklar olduğunu savundu. Şube Başkanı Muammer Öner, "SGK'nın kurumsallaşmasını önemsemekle beraber; kurum personelinin çalışma koşullarından mutlu olduğu, atamaların herkese eşit ve adaletli bir şekilde yapıldığı bir kurum olmasını istiyoruz. Çalışanlara mobbing uygulamalarının yapılmadığı, kadrolaşmanın olmadığı, yandaş kayırmacılığının yaşanmadığı, kurumda eşitlik, adalet ve liyakatin hakim olduğu bir ortamda Sosyal Güvenlik Haftasını kutlamak isterdik. Bu duygu ve düşüncelerle, çalışanların mutlu olmadığı bir kurumda Sosyal Güvenlik haftasını kutlayamıyoruz." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Büro Sen Kayseri Şube Başkanı Muammer Öner Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement