Türk Büyükelçi'den Reyhanlı Saldırısıyla İlgili Şok İtiraf - Son Dakika
Güncel

Türk Büyükelçi'den Reyhanlı Saldırısıyla İlgili Şok İtiraf

Türk Büyükelçi\'den Reyhanlı Saldırısıyla İlgili Şok İtiraf

AGİT toplantısında, Büyükelçi Tacan İldem konuşmasında Reyhanlı saldırısını El Kaide'nin yaptığını itiraf etti.

07.04.2014 08:35  Güncelleme: 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Reyhanlı'da 52 kişinin yaşamını yitirdiği patlamaları El Kaide'nin üstlenmesinde sonra Ak Parti durumu inkar etmiş, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, 'örgütle ilgisi yok' demişti. AGİT toplantısında ise, Büyükelçi Tacan İldem konuşmasında Reyhanlı saldırısını El Kaide'nin yaptığını itiraf etti.

Al-Monitor isimli internet sitesinde yer alan iddiaya göre; AGİT Türkiye Büyükelçisi Tacan İldem, AGİT'te yapılan toplantıda konuya ilişkin soruları yanıtlarken, saldırıların El Kaide tarafından yapıldığının kanıtlandığını söyledi.
İddiaya göre; toplantıda bir konuşma yapan Ermenistan Büyükelçisi Arman Kirakossian, Türkiye'nin bir Suriye savaş uçağını düşürdüğü Keseb'deki radikal İslamcıların, Ermenilere saldırılarından doğrudan Türkiye'yi sorumlu tuttu. Son günlerde Keseb'in Türkiye'den gelen El Kaide bağlantılı grupların saldırısı altında olduğunu söyleyen Kirakossian, sivillerin de hedef alındığı bu saldırılar nedeniyle çok sayıda Ermeninin güvenli yerlere çekilmek zorunda kaldığını ifade etti. Kirakossian, terörist grupların Türkiye topraklarını kullanarak Keseb'e yaptığı saldırılara karşı Türkiye'yi acil ve etkili önlemler almaya çağırdı.

"KESEB'LE İLGİMİZ YOK"

Kirakossian'ın iddialarına yanıt veren Büyükelçi Tacan İldem ise, iddiaya göre şöyle konuştu: "Reyhanlı'da 52 kişinin yaşamını yitirmesine ve 146 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırılar, El Kaide unsurları tarafından yapıldı ve El Kaide unsurlarının Suriye dışındaki operasyonudur. Türkiye, El Kaide'nin üssü değil, hedefidir. Dört büyük El Kaide saldırısının İstanbul'da yaşandığını unutmayalım." Büyükelçi İldem, Keseb'deki saldırıların, Türkiye'de üslenmiş olan El Kaide unsurları tarafından yapıldığı iddialarını ise reddetti.

"ACİLCİLER SORUMLU"

Konuşmasında saldırıları tek tek anlatan İldem, Türkiye'nin hiçbir mezhep ve din ayrımı yapmadan Keseb'e yardım önerisinde bulunduğunu savundu. 11 Mayıs 2013'te yaşanan çifte patlamada 52 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda insan da yaralanmıştı. Saldırıyı El Kaide üstlenmişti, ancak hükümet, saldırıdan Suriye'nin istihbarat teşkilatı El Muhaberat bağlantılı Mihraç Ural liderliğindeki "Acilciler"i sorumlu tutmuştu.

BAKANLIK İDDİALARI YALANLADI

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı AGİT'in Daimi Büyükelçisi Tacan İldem'in, Reyhanlı saldırısını El Kaide'nin yaptığını itiraf ettiği iddiasını yalanladı.

Açıklamada şunlar söylendi: "Türkiye'nin El-Kaide terör örgütünün hedefi olduğu hususunda örnekler verilirken 23 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı'ya yapılan saldırıya da atıfda bulunulmuşsa da, daimi temsilcilik tarafından yapılan açıklamada, güvenlik makamlarımızın, sözkonusu saldırının Suriye'deki rejimce desteklenen terör unsurlarınca gerçekleştirildiğini ortaya çıkardığının altı çizilmiştir."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türk Büyükelçi'den Reyhanlı Saldırısıyla İlgili Şok İtiraf - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • RAMAZAN: ARKADAŞLAR BİZİM DEVLET BİZİ SALAK YERİNE KOYUYOR GERÇEKLERİ BİZDEN SAKLIYOR. 25 2 Yanıtla
  • E.: peki neden saklandı ve gizlendi hiç düşünüyor musunuz ? 24 1 Yanıtla hkn: sence düşünselerdi E olur muydu oyları 0 0
  • tuğra: suriyeliler en kısa zamanda sınır dışı edilmeli veya günydoğudan yukarı çıkmamalı türkiyenin geleceği tehdit altında inanla tavuğu aynı kategoriye koyan insanlar bu ülkeye tehdittir 10 5 Yanıtla
  • uğur: Dış işleri yalan üretme makinası adeta 10 3 Yanıtla
  • türkiye: arkadaşlar oy verirken bunları niye ileri sürmediniz adamlar suriyelleri ülkeye yerleştirdi hiç türkiyenin ilerde geleceğini tahlikede olduğunu düşünemedinizmi her yerde suriyeli var adamlar hain can korkusuyla kaçtık diyorlar peki nedeniç savaş cıkardılar şimdide türkiyenin her yerindeler işsizler cuğaldı bunların yüzüne düzen bozulmayama başladı aynı zamanda filistinli somalili afganlılarda geliyor türkiyeye mısırlıda var zamanla bulara yerleşecekler ve meseb çatışmaları başlayacak bu akpnin sorumsuzluğunu türk milleti cekecek ana ne yazık iş işten gecdi artı oy verirken bunlar ı kimse araştırmıyor bakın ilerde neler olacak 9 2 Yanıtla
  • bekir: neden b,ldiklerinizi yazında bizde ögrenelimm 5 2 Yanıtla
  • b.öz: türkiyenin her yerinde suriyeli var bunların çogu işziz ve muhtaç.suriyelilerle ilgili birçok ahlaki ve vicdani haberler geliyor.Bunlar bu gün olmasada yarın türkiye için ciddi güvenlik ve sosyolojik sorun bu insalara bakamıyoruz ve yaşadıklarından bizleri sorumlu tutuyorlar .kendi yattıgımız ve konturol edemedigimiz sorun için yarın kimi suçluyacagız?dış güçlerimi? suriyede yapılanan el kaide türkiyenin her yerinde suriyeli dolmuşken türkiyede yapılanmasını nasıl önleyecegiz?hatay olayında bile kamuoyundan gerçekler saklandı ve saptırıldı. faturası agır olacaga benzeye bir bilinmezin içindeyiz 5 2 Yanıtla

Advertisement