Türk Çelik Sektörü İran ve Kuveyt'e Yatırım Atağında - Son Dakika
Ekonomi

Türk Çelik Sektörü İran ve Kuveyt'e Yatırım Atağında

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, İran ve Kuveyt'te verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini, iki ülkeyle de ortak yatırım ve iş birliği için fikir birliğine varıldığını ifade etti.

26.11.2015 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, İran ve Kuveyt'te verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini, iki ülkeyle de ortak yatırım ve iş birliği için fikir birliğine varıldığını ifade etti.

Çelik İhracatçıları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı'nın URGE Projesi kapsamında, birliğin İran ve Kuveyt'e düzenlediği ticaret heyetine 21 firmadan 27 sektör temsilcisi katıldı. Türk çelik sektörü temsilcileri, İran ve Kuveyt'teki yaklaşık 80 firma ile 900 iş görüşmesi gerçekleştirdi.

İlk olarak İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen 12. Metalurji Fuarı'nı ziyaret eden heyet, İran Maden ve Madencilik Endüstrilerini Geliştirme ve Yenileştirme Kurumu, Tahran Ticaret Odası, İran Çelik Üreticileri Derneği ve İran Ticaret Geliştirme Kurumu'na resmi ziyaretler yaptı. Heyet ikinci durağı Kuveyt'te ise Ticaret Odası, Ticaret Bakanlığı ve Endüstri Kamu Otoritesi'ni ziyaret etti.

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ekinci, konuya ilişkin değerlendirmesinde, katılımcı firmalarla birlikte İran ve Kuveyt'te verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İki ülke ile aramızda uzun yıllardır süren bir dostluk ve ticaret bağı var. Bu ziyaretlerle hem bu bağları kuvvetlendirdiğimize hem de ticari ilişkilerimize yeni bir boyut kazandırdığımıza inanıyoruz. Her iki ülkede de oldukça sıcak karşılandık. İranlı ve Kuveytli meslektaşlarımızla verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Yeni iş birlikleri ve ortak yatırımlar konusunda sözler aldık. Yapılan bu ticaret heyetlerinin ikili ticari ilişkilerimize olan katkılarını önümüzdeki dönemde daha net görmeye başlayacağımızı ümit ediyorum."

Ekinci, Türk çelik sektörünün ihracatta son iki yıldır birçok sorunla mücadele ettiğine değinerek, "Artık bu sorunlardan kaynaklanan kayıpları telafi etmek ve ihracatta yükselişe geçmek hedefindeyiz. Bu doğrultuda bir yandan var olan pazarlarımızdaki payımızı artırmak, diğer yandan yeni pazarlarla ticaret ağımızı geliştirmek adına ticaret heyeti organizasyonlarımıza hız verdik. İran ve Kuveyt bizim için iyi bir başlangıçtı. İlerleyen dönemde yeni heyetlerle gücümüze güç katacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Çelik Sektörü İran ve Kuveyt'e Yatırım Atağında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement