Türk Cumhuriyetleri Futbol Turnuvası Göz Doldurdu - Son Dakika
Yerel

Türk Cumhuriyetleri Futbol Turnuvası Göz Doldurdu

Türk Cumhuriyetleri Futbol Turnuvası Göz Doldurdu

Ankara’da ilk defa Çubuk’ta düzenlenen ‘Türk Cumhuriyetleri Futbol Turnuvası’na yoğun katılım olurken, oynanan futbol teknikleriyle göz doldurdu.

30.11.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da ilk defa Çubuk'ta düzenlenen 'Türk Cumhuriyetleri Futbol Turnuvası'na yoğun katılım olurken, oynanan futbol teknikleriyle göz doldurdu.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Türk Cumhuriyetleri Futbol Turnuvası'na Türk devletlerinden gelerek Ankara'da Gazi ve Yıldırım Beyazıt Üniversiteleri'nde okuyan öğrenciler katıldı. Turnuva 100 sporcu katılırken, yüzlerce vatandaş da maçları izlemeye katıldı.

Çubuk'tan iki takımın katıldığı turnuvaya Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Türkmenistan ve Özbekistan öğrencilerinden oluşan 8 takım katıldı. Turnuva sabah erken saatlerde başlayıp akşam geç saatlere kadar aynı heyecanla devam etti.

Turnuvayı Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan'da seyircilerle birlikte izledi. Turnuvanın sonunda Başkan Acehan, Başkan Yardımcıları Zeki Metin, Hasan Hüseyin Karakuş ve Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Konsolos Otabek D. Turaev birlikte dereceye giren takımların madalyalarını, kupalarını ve hediyelerini verdi.

Turnuvada Yarı final da Kazakistan takımı Çubuk takımını 5-4 yenerken, finalde ise Kazakistan takımı Kırgızistan takımını 3-1 yenerek şampiyon oldu. Yine Kazakistan takımından Muhammet Seidaly da turnuva süresince attığı 6 gol ile gol kralı seçildi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Özel Saklı Bahçe Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvanın ödül töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, turnuva hakkında bilgi vererek, "Kaybedeni olmayan turnuvanın asıl galibinin Türk dünyası ve Türk kardeşliğidir" diyerek turnuvanın önemine işaret etti.

Ankara'da ve Çubuk'ta ilk defa yapılan turnuvanın geliştirilerek her yıl daha fazla katılımla yapılacağını anlatan Başkan Acehan, "Turnuvanın sonucunda Kazakistan şampiyon oldu ve Kırgızistan da ikinci oldu. Ankara'da eğitim gören özellikle Türk dünyası öğrencilerimizin katılmış olduğu bu turnuvaya Çubuk'umuz ev sahipliği yaptı.İnşallah bundan sonra bunu bir rutin haline çevirip belirli günlerde bu turnuvayı yapacağız. Ben birinci olan takımımızı tebrik ediyorum, bütün katılanlara da teşekkür ediyorum" dedi.

Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Metin'de, turnuvaya olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Projenin ilçede yapılan sempozyumdan doğduğunu ifade eden Metin, "Bu proje geçen ay yaptığımız Çubuk ve Çevresi Sempozyumunda doğdu. Sempozyuma birçok Türk Cumhuriyetinden Ankara'da okuyan öğrencinin katıldığını gördük. Biz bunları bir araya getirelim, kaynaşmalarını sağlayalım, dostluklarını ve kardeşliklerini artıralım bu arada da ilçemizi tanıtalım istedik. Turnuvamıza çok büyük ilgi oldu ve hatta bir takımı da turnuvaya alamadık. Biz 8 takımla turnuvayı organize ettik ve her takımda 8'er kişiden yedeklerle birlikte yaklaşık 100'e yakın öğrenci turnuvaya katıldı" ifadelerine yer verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Cumhuriyetleri Futbol Turnuvası Göz Doldurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement