Türk Denizaltıları Kabiliyetlerini Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Türk Denizaltıları Kabiliyetlerini Sergiledi

Türk Denizaltıları Kabiliyetlerini Sergiledi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Donanma Komutanlığı Denizaltı Filosu, düzenlenen tatbikatla kabiliyetlerini sergiledi.

04.04.2014 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Donanma Komutanlığı Denizaltı Filosu, düzenlenen tatbikatla kabiliyetlerini sergiledi.

14 denizaltıdan oluşan filo Gölcük Donanma Komutanlığı'nda düzenlenen program ile kamuoyuna tanıtıldı. Gölcük Donanması Poyraz Limanı'nda bulunan denizaltılardan TCG Burakreis, TCG Sakarya, TCG Anafartalar ve TCG Dolunay basın mensuplarına tanıtıldı. Tanıtımların ardından limanda demirli TCG Burakreis, bir dizi faaliyet gerçekleştirmek için İzmit Körfezi'ne açıldı. Körfez sularında 40 metre deniz dibinden ilerleyen TCG Burakreis, Karamürsel açıklarına gelerek burada bir dizi tatbikat ile kabiliyetlerini sergiledi.

DÜŞMAN HEDEFİ İMHA EDİLDİ

Tatbikatta uygulanan senaryo gereği, TCG Burakreis Denizaltısı, seyir sırasında yaralanan askeri personel nedeniyle deniz yüzeyine çıktı. Yaralı personel gelen helikoptere aktarılarak hastaneye intikal ettirildi. Daha sonra bir başka helikopterden denizltıya yardım ve yiyecek malzemesi aktarıldı. Yaralı personelin gönderilmesi sonrasında tekrar 40 metre deniz dibine dalan TCG Burakreis Denizaltısı, burada belirlediği düşman firkateynine senaryo gereği, simülatör üzerinden torpido atışı yaptı. 10 yarddaki sanal hedefe, 15 metre derinlikten simülasyon modda yapılan atışla hedef imha edilerek görev başarıyla tamamlandı.

DENİZALTINDAKİ YANGINA ANINDA MÜDAHALE

Başarılı torpido atışı ile imha edilen düşman hedefinin ardından yine senaryo gereği, denizaltında çıkan yangına müdahale edildi. Denizaltı komutanının dolabında başlayan yangına personel anında müdahale etti. Yoğun bir çaba sonrasında kontrol altına alınan yangın sonrasında denizaltıda oluşan dumanın tahliyesi için denizaltı su yüzüne çıkarıldı. Deniz yüzeyine çıkan TCG Burakreis Denizaltısı'nda, dumanın tahliye edilmesinin ardından yangın sonrasında, personel tarafından hasar tespit çalışması yapıldı. Yangın tehlikesini atlatan TCG Burakreis Denizaltısı yine senaryo gereği 40 metre derine dalarak burada düşman denizaltılarından fırlatılan bir torpidodan kaçmak için yüksek hızda manevra yaparak hünerlerini sergiledi.

HER TÜRLÜ GÖREV İÇİN TÜRK DONANMASI'NIN EMRİNDE

TCG Burakreis Denizaltısı, Gür sınıfı denizaltı gemilerinin üçüncüsü olup, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda Türk mühendisleri ve işçilerinin emeği ile inşa edildi. 19 Aralık 2001 tarihinde inşası başlayan ve 2 Eylül 2005 yılında kızaktan indirilen TVG Burakreis Denizaltısı, 3 Kasım 2006'da hizmete girdi. Sahile yakın sularda 50 günlük karakol faaliyeti yapabilme imkanına sahip olan TCG Burakreis, 62 metre boyu ile Deniz Komutanlığı'nın yüzen devleri arasında bulunuyor. Yüksek hızda hareket edebilme kabiliyetinin yanında, modern torpidolar ve ısı güdümlü sualtı mermisi atabilme özelliği bulunan TCG Burakreis, ufuk ötesi hücum faaliyetleri de gerçekleştirebiliyor. Denizaltı Komutanı Deniz Binbaşı Orhan Yurt ise, emrindeki 50 personeli ile sualtı, suüstü harekatları, her türlü istihbarat ve teşhis faaliyetleri için Türk Donanması'nın emrinde olduklarını dile getirdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Denizaltıları Kabiliyetlerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement