Türk Dış Politikası ve Suriye Gerçeği" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Türk Dış Politikası ve Suriye Gerçeği" Konferansı

MHP Mersin Milletvekili Şandır: "Tarafları ve sebebi ne olursa olsun Suriye'de Müslüman, Müslüman'ı boğazlamaktadır.

26.11.2014 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, "Tarafları ve sebebi ne olursa olsun Suriye'de Müslüman, Müslüman'ı boğazlamaktadır. Yalnız Suriye'de değil, bu durum tüm Orta Doğu'da böyledir" dedi.

Şandır, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Antalya Şubesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türk Dış Politikası ve Suriye Gerçeği" konferansında yaptığı konuşmada, Türk dış politikasının "milli olmak" zorunda olduğunu söyledi.

Dış politikanın hükümetlere göre değişen değil, devlet politikası olması gerektiğini belirten Şandır, dış politikanın Ankara merkezli, Türk milletini merkeze alan bir bakış açısına sahip olmak mecburiyeti bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'nin dış politikasının temel karakterlerini kaybettiğini savunan Şandır, "Dış politikamız Ankara merkezli değildir. Dış politikamız Erbil, New York, Brüksel, Kandil ve İmralı'nın önceliklerini gören bir noktaya gelmiştir" dedi.

Suriye olayları

Suriye'de yaşanan olaylarının Mart 2011'de çok basit, gündelik olaydan başladığını ifade eden Şandır, Suriye'de yaşanan olayların dördüncü yılını tamamlamak üzere olduğunu hatırlattı.

Suriye'de yaşanan olayların etnik ve inanç merkezli iç savaşa dönüştüğünü söyleyen Şandır, "Tarafları ve sebebi ne olursa olsun Suriye'de Müslüman, Müslüman'ı boğazlamaktadır. Yalnız Suriye'de değil, bu durum tüm Orta Doğu'da böyledir" diye konuştu.

Suriye'de Türk, Kürt ve Arapların Müslüman olmasına rağmen birbirlerini öldürdüklerini dile getiren Şandır, "Suriye gerçeğinin son cümlesi bugün Suriye'de iç savaş yaşanmaktadır. Yaşanan bu iç savaşta yüzlerce yıl birlikte yaşamış insanlar bir anlamda kardeş olanlar bugün birbirlerini boğazlıyorlar" şeklinde konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Dış Politikası ve Suriye Gerçeği' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı
    12:01 Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı

    Burdur'da Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelen kaza sonucu, kavşağa kontrolsüz giren iki otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil, polis karakolunun istinat duvarına çarptı. Kazada 1 kişi yaralandı ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu
    12:01 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde bir kuyumcu maskeli 2 kişi tarafından soyuldu. Hırsızlar, çaldıkları altınlarla çalıntı araçla kaçtı. Polis, şüphelileri aramaya devam ediyor.

  • Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti
    12:00 Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti

    Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral ile birlikte Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti. Vali Işın, Büyükelçi Matis'i Kütahya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:00 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya gelerek hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Kotan, personelden işlerini layıkıyla yapmalarını istedi ve tasarruf tedbirleri alacaklarını belirtti.

  • Türkiye, üç kültürel mirası daha UNESCO'ya aday gösterdi
    11:59 Türkiye, üç kültürel mirası daha UNESCO'ya aday gösterdi

    Türkiye, Antep İşi Nakışı, Geleneksel Keçe Yapımı ve Yoğurt Yapımının Geleneksel Yöntemleri ve İlgili Sosyal Uygulamaları UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne eklemek için başvuruda bulundu. Türkiye, 2025 yılında yapılacak toplantıda bu başvuruların değerlendirilmesini bekliyor.

  • YÖK, Türkiye'deki Yabancı Öğrencilerle İlgili İddialara Yanıt Verdi
    11:59 YÖK, Türkiye'deki Yabancı Öğrencilerle İlgili İddialara Yanıt Verdi

    Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilerle ilgili gündeme getirilen iddialarla ilgili açıklama yaptı. YÖK, uluslararası öğrencilerin başvuru ve kayıt-kabul işlemlerinin Türk vatandaşı öğrenciler için herhangi bir hak kaybına neden olmadığını vurguladı. Açıklamada, Türkiye'deki uluslararası öğrencilerin çoğunluğunun kendi imkanlarıyla eğitimlerini sürdürdüğü ve ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin gönüllü elçileri olduğu belirtildi. YÖK, üniversitelerin uluslararası öğrenci ve bilim insanı hareketliliği için cazibe merkezi olmasını engelleyecek söylem ve paylaşımlardan kaçınılması gerektiğini de vurguladı.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohum Fidelerini Üreticilere Hibe Etti
    11:59 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohum Fidelerini Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üretilen atalık yerli tohum fideleri, üreticilere hibe edildi. Dağıtım etkinliğine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de katıldı.

  • İstanbul'da Kaçak Midye Operasyonu: 1,5 Ton Midye Ele Geçirildi, 3 Kişi Gözaltına Alındı
    11:58 İstanbul'da Kaçak Midye Operasyonu: 1,5 Ton Midye Ele Geçirildi, 3 Kişi Gözaltına Alındı

    İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde Deniz Polisi tarafından düzenlenen operasyonda, 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube ekipleri, Beylikdüzü ilçesi Kavaklı sahilinde kaçak midye avcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 60 çuval içinde 1,5 ton ağırlığında kaçak midye bulundu. Olayla bağlantılı 3 şüpheli yakalandı ve 2 tekneye el konuldu. Şüphelilere yasak yerde midye avcılığı yapmaktan dolayı para cezası kesildi. Ele geçirilen midyeler denize geri döküldü.

  • Karabük'ün Ovacık ilçesinde eşinden görevi devralan muhtar
    11:57 Karabük'ün Ovacık ilçesinde eşinden görevi devralan muhtar

    Karabük'ün Ovacık ilçesinde yaşayan Kezban Şahin, tek aday olarak katıldığı seçimde 3 dönemdir muhtarlık yapan eşinden görevi devraldı. Şahin, köydeki eksiklikleri gidermek için çalışmalara başladı.

  • Serhat Turak'ın yönettiği 'Destanların Dansı' AKM'de sahnelendi
    11:55 Serhat Turak'ın yönettiği 'Destanların Dansı' AKM'de sahnelendi

    Sanat yönetmenliğini Serhat Turak'ın üstlendiği Türk destanlarının dans, gösteri ve görsel şovlarla anlatıldığı 'Destanların Dansı', Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu'nda sahnelendi. Gösteride Nuh Tufanı, Dede Korkut, Dört Element, Nevruz, Sarı Gelin, Cevanşir, Alparslan gibi canlandırmalarla tarihsel bir akış sunuluyor.

  • Özel birey Veli Can için renkli doğum günü kutlaması
    11:55 Özel birey Veli Can için renkli doğum günü kutlaması

    Kocaeli'nin Derince ilçesinde özel birey Veli Can Öndeş için düzenlenen doğum günü kutlamasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe'nin de katıldığı etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

  • Sultangazi'de at eti baskını: Kamyonetten at eti çıktı, ahırda ise 3 at bulundu
    11:55 Sultangazi'de at eti baskını: Kamyonetten at eti çıktı, ahırda ise 3 at bulundu

    Sultangazi'de at kesimi yapıldığı ihbarı üzerine polis ve zabıta ekipleri harekete geçti. Kamyonette at eti ve sakatatları ele geçirilirken, ahırda ise 3 at bulundu. Şüphelilerin kimliklerinin belirlenmesi ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar devam ediyor.


Advertisement