Türk Diyanet Sendikası, Atama Yönetmeliğini Yargıya Taşıyacak - Son Dakika
Güncel

Türk Diyanet Sendikası, Atama Yönetmeliğini Yargıya Taşıyacak

Türk Diyanet Sendikası, Atama Yönetmeliğini Yargıya Taşıyacak

Türk Diyanet Vakıf Sen (TDVS) Denizli Şube Başkanı Ahmet Oktan, Diyanet İşleri Başkanlığının atama yönetmeliğinin birçok hak kaybına sebebiyet vereceğini belirterek konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

25.06.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Diyanet Vakıf Sen (TDVS) Denizli Şube Başkanı Ahmet Oktan, Diyanet İşleri Başkanlığının atama yönetmeliğinin birçok hak kaybına sebebiyet vereceğini belirterek konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Düzenlemenin en çarpıcı özelliğinin din görevlilerine zorunlu yer değiştirme olduğunu belirten Denizli TDVS Şube Başkanı Ahmet Oktan, "Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile Sınav Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeler 17-18.06.2014 tarihlerinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan mevzuat düzenlemeleri, 'Ben yaptım oldu' mantığı ile istişareden uzak, tartışılmadan hazırlanmakta ve bir müddet sonra hep geri adım atılarak yeni bir düzenleme yapılarak Diyanet yönetilmektedir. Böyle bir durum kuruma olan güveni sarstığı gibi Başkanlık yönetici ve idarecilerini de zor durumda bırakmaktadır. Daha önceki çıkarılan yönetmeliklerin bazı maddeleri sendikamızca yargıya taşınmış ve esastan davası sürmektedir" dedi.

Üyelerinin hak kaybına sebep olacak her uygulamanın sonuna kadar karşısında olacaklarını kaydeden Oktan şöyle konuştu:

"Bu düzenlemenin en çarpıcı özelliği din görevlilerine zorunlu yer değiştirme getirmesidir. Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu bu rotasyon düzenlemesi ile bulunduğu görev yerinde Çalışma süreleri ile uygulama birlikteliği bile sağlanamayarak, Başkanlığımızın vizyon olarak belirlenen referans alınan saygın kurum olmak ilkesi ile çelişilmiştir. İstek üzerine yer değişikliği talebinde bulunacak. Fiilen uygulaması mümkün olamayacak bu uygulama çok büyük sıkıntı şikayet ve haksızlıklar getireceği gibi personel için farklı ve ayrıcalıklı uygulamalara sebebiyet vererek kurum iç barışını ve çalışanların huzurunu bozacaktır. Bir kurumun gelişmişlik düzeyi, çalışanlarının saygınlığı ve gördüğü itibarla ölçülür. Saygın kurum olmak amaç olarak belirtilmekle değil. Kurumun sunduğu hizmet ile muhataplarına ve çalışanlarına saygı göstermekle gerçekleşmektedir. Sendikalara 4688 Sayılı Kanunun yüklediği görev, yetki ve sorumluluklar gereği, Türk Diyanet Vakıf-Sendikası olarak iş güvencesi çalışma barışı ve hak kaybını önlemek için yılmadan dün olduğu gibi bugün de yarın da sessiz çoğunluğun sesi olarak mücadelemiz devam edecektir." - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Diyanet Sendikası, Atama Yönetmeliğini Yargıya Taşıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement