Türk Diyanet Vakıf-sen Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk Diyanet Vakıf-sen Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları Açıklaması

Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları, Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) sınavının müracaat işlemlerinin 28 Ocak-08 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacağını belirterek, "MBSTS sınavlarının görevliye bir faydasının olmadığını, görevliyi rencide ettiğini, sınav stresinden ve maddi külfetinden başka bir getirisinin olmadığı kanaatini taşıyoruz.

27.01.2016 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları, Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) sınavının müracaat işlemlerinin 28 Ocak-08 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacağını belirterek, "MBSTS sınavlarının görevliye bir faydasının olmadığını, görevliyi rencide ettiğini, sınav stresinden ve maddi külfetinden başka bir getirisinin olmadığı kanaatini taşıyoruz. Bunun için MBSTS sınavlarına kökten karşı duran bir sendikayız. Bu sınavların iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulması için Diyaneti mahkemeye vermiş bir sendikayız" dedi.

MBSTS ile ilgili bilgi veren Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları, "Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı 02 Nisan 2016 günü sınavı ÖSYM tarafından yapılacak. Ayrıca 2016 Yılı MBSTS (Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı) sınavının müracaat işlemleri 28 Ocak-08 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, İstanbul (Anadolu ve Avrupa şeklinde iki bölgede), Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin, Osmaniye, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van illerinde olmak üzere 21 ilde yapılacağı ilan edilmiştir. Oysaki Önceki yapılan MBSTS sınavları müracaat eden adayların nüfusa kayıtlı oldukları illerde yapılmaktaydı. Sınavın yapılma şekli Bölge düşüncesinden vazgeçilmeli en azından görevli düşünülerek illerde yapılması sağlanmalıdır. Diyanet çalışanlarına Sınav ücretlerinin getirdiği külfet yetmezmiş gibi sınav merkezlerinin bölgelere alınması ise maddi olarak sınava girecek adaylara ayrı bir külfeti de beraberinde getireceği muhakkaktır. Türk Diyanet Vakıf Sendikası olarak; MBSTS sınavlarının görevliye bir faydasının olmadığını, görevliyi rencide ettiğini, sınav stresinden ve maddi külfetinden başka bir getirisinin olmadığı kanaatini taşıyoruz. Bunun için MBSTS sınavlarına kökten karşı duran bir sendikayız. Bu sınavların iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulması için Diyaneti mahkemeye vermiş bir sendikayız" diye konuştu.

Çavuşoğulları ayrıca, "MBSTS sınavları görevliyi maddi ve manevi olarak rencide etmektedir. Görevliyi Başarılı veya Başarısız duruma düşürmektedir. Görevliye faydasından çok zararı vardır. Ayrıca bu sınav sistemi hiç bir kurumda da yapılmamaktadır. Bu sınav sonuçlarına göre alınacak puanlar ne olursa olsun gerek nakil olmak, gerekse hacca ve umreye gitmek için müftülüklerde tekrar mülakat yapılmaktadır. Yine adamı olan az puan alsa da işini yapmakta, adamı olmayan, torpili olmayan yüksek puan alsa bile istediği yere gelememektedir. Bu sınav görevliye bu haliyle bir zulümdür. Oysa Diyanet İşleri Başkanlığı Liyakat ve kıdemin esas alındığı bir sistemi kurum çalışanlarına uygulamalı ve hakkaniyeti bu şekilde sağlamalıdır. Ayrıca sınav ücreti de çok manidardır. ÖSYM kendi yaptığı YGS sınavını 55 TL ye yapmakta, Diyanet Müdürlük sınavını 70 TL ye yapmakta. Ne gariptir ki Din görevlisine hiç bir faydası olmayan bu sınavın ücreti 95 TL'dir. Din görevlisine eziyet etmekten vazgeçilmelidir" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Diyanet Vakıf-sen Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement