Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Aydın'da Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Aydın'da Tanıtıldı

Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Aydın\'da Tanıtıldı

Türk dünyası çocuk oyun ve oyuncakları, Adnan Menderes Ünivesitesi’nde tanıtıldı.

18.05.2016 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk dünyası çocuk oyun ve oyuncakları, Adnan Menderes Ünivesitesi'nde tanıtıldı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç.Dr. Yalçın Bay ile Yrd. Doç.Dr. Neslihan Bay'ın konuşmacı olarak katıldığı "Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları "adlı konferans, ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansa ADÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Cumali Öksüz, Yrd. Doç. Dr. Sezai Koçyiğit, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Konferansta Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından hayata geçirilen "Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları " projesiyle Türk Cumhuriyetlerinden ve Türklerin yaşadıkları ülkelerden 3 - 10 yaş aralığındaki çocukların oyun ve oyuncaklarına yönelik araştırmalarla görüşme, gözlem ve doküman incelemesi yaparak veriler topladıklarını belirtti. Türkiye ile birlikte 20 ülkeden veri toplanarak, hala çocuklar tarafından oynanan ve günümüzde unutulmaya yüz tutmuş olan çocuk oyun ve oyuncaklarını belirlediklerini aktaran Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay, proje hakkında detaylı bilgi verdi.

Çocuklara, geçmişten miras kalan çocuk oyunlarını öğretmeyi hedeflediklerini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay, zengin bir çocuk oyunu kültürüne sahip olmakla birlikte, artık oyunların çocukların günlük hayatının dışında kaldığına değindi.

Çocukların zihinsel ve ahlaki gelişiminde oyun ve oyuncakların önemine değinen Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay, Türk Dünyasında Çocuk Oyun ve Oyuncaklarına yönelik kültürel bir bilincin oluşmasına katkı sağlamak istediklerinin altını çizdi. Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay, bununla birlikte çocuklara yönelik eğitim uygulamalarıyla kültürel oyun ve oyuncakların eğitim uygulamaları içerisinde yer almasını ve milli kimliğin inşası açısından önem taşıdığını vurguladı.

Konferansın sonunda Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay ve Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay, I. Uluslararası Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı Bildiri kitabını ADÜz Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Cumali Öksüz ve Yrd. Doç. Dr. Sezai Koçyiğit'e hediye etti.

Konferansın ardından ADÜ Fuaye Alanı'nda sergilenen "Oyuncak Sergisi" katılımcılara nostajik anlar yaşattı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Aydın'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement