Türk Dünyası Kurultayı Sonuç Bildirgesi Erzurum'da Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Türk Dünyası Kurultayı Sonuç Bildirgesi Erzurum'da Açıklandı

Türk Dünyası Kurultayı Sonuç Bildirgesi Erzurum\'da Açıklandı

Kırgızistan'da yapılan Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayının sonuç bildirgesi Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde açıklandı.

15.10.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan'da yapılan Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayının sonuç bildirgesi Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde açıklandı.

Geçen Eylül'de Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'nın sonuç bildirgesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen törenle kamuoyuna açıklandı. Kültür Merkezi Mavi Salondaki açıklamaya Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Mehmet Cahit Turhan, Avrasya İnşaat ve Mimarlık Üniversiteleri rektörleri, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği ülke temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Cahit Turhan, sorunların sorunlar yıkmak, yakmak ve öldürmekle değil medeniyet mühendisliğinin uygulamalarıyla çözüleceğine inandıklarını söyledi. Yaşam kalitesini yükseltmek için projeleri uygulayıp hayata geçirdiklerini anlatan Mehmet Cahit Turan daha sonra sonuç bildirgesini açıkladı. Kurultayın sonuç bildirgesinde şu maddeler yer aldı:

"Türk kimliğine saygılı, kimlikli ve kişilikli şehirlerle, çevreye ve mekana ilişkin politikalar oluşturmak için teşvik edici, düzenleyici çalışmalar başlatılmalıdır. Kurulatayın yapıldığı ülkeler arasında varolan dostulğun gelişmesi amacıyla Trabzon ve Bişkek arasında kardeş şehir anlaşmaları imzalandı. Türk Dünyası Mimarlık, Mühendislik ve Şehircilik üniversitesinin kurulması kararı alındı. Türk-İslam dünyasının manevi mimarlarının isimleri kurultayın yapıldığı şehir ve kardeş şehirlerde cadde, sokak, parklara verilecek. Sözde Ermeni Soykırım iddialarını 100'üncü yılı nedeniyle haksız ithamlara karşı gerçeği anlatan dergi ve kitapların basılması kararlaştırıldı. 2016 kurultayının Azebaycan'ın başkenti Bakü'de yapılmasına karar verildi." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Dünyası Kurultayı Sonuç Bildirgesi Erzurum'da Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement