Türk Dünyası Meydanı Projesi - Son Dakika
Yerel

Türk Dünyası Meydanı Projesi

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından kente yapılması planlanan meydanın proje sunumu gerçekleştirildi.

27.03.2014 22:11  Güncelleme: 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından kente yapılması planlanan Türk Dünyası Meydanı proje sunumu gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen ile diğer ilgililerin katılımıyla, Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi'nde, kent meydanı projesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Daha sonra katılımcıların sorularını yanıtlayan Bakan Avcı, şöyle konuştu,

"Ben öteden beri mimarların birbirleri ile tartışmalarına, cedelleşmelerine bayılıyorum. Şimdi hepimiz biliyoruz neyi yapacağımız kadar nasıl yapacağımızda önemli. Ben bu konunun Eskişehir'de bu şekilde tartışılıyor olmasının, hepimiz açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Yani şehir ile ilgili bir konu geliyor hepimizi ilgilendiren bir konu ve bu konu herkese soruluyor. Anketlerle soruluyor, çalıştaylarla soruluyor, bu tür çalışmalarla da devam edecek. İyi bir yoldayız bunu tartışa tartışa, bunu belediyelerde tartışacak, üniversitelerimizde tartışacak, mimarlar odası da tartışacak, diğer sivil toplum kuruluşları da tartışacak. Ben uluslararası yarışma fikrine çok katılmıyorum. Şu kısacık sunumdan bile bir şehrin kültürel arka planının veya kültürel kodlarının bu düzenlemede ne kadar tayin edici bir rol olduğunu hissediyorum. Burayı Türkler yapmalı. Bu kodları okuyabilecek. Bu öyle bir yarışma sezonunda 3-5 aylık, 1 senelik bir çalışmada okunabilecek kodlar değil."

Bakan Avcı, "Yolunu yordamını tartışalım, daha iyi nasıl tartışabiliriz, daha sonuç alıcı nasıl hangi karar mekanizmalarından veya danışma mekanizmalarından bu işi geçirirsek şehir için neticede ortaya çıkacak olan sonuç herkes için herkesin bir şekilde içine sinen bir sonuç olur. Bunun yolunu yöntemini tartışalım" ifadelerini kullandı.

-"Sürecimiz devam ediyor, önerilere açığız"

Aynı zamanda Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı da olan Vali Tuna ise yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, şunları bildirdi:

"Böyle büyük bir alanın ileride bakımı, koruyup kollanması, gözetilmesi her halükarda yine işin içerisinde bir yerel yönetimin bulunmasını gerektiriyor. Onlara emanet edeceğiz neticede. Biz sadece yapıp teslim edeceğiz. Bu meydan yapıldığı zamanda da ajans kalmayacak ama önceden bir takım kurallara, anlaşmalara bağlanmış olarak biz anlaşmamızı yapacağız. Sunumumuzu size ilettik, sürecimiz devam ediyor, hala görüş, önerilere, eleştirilere açık olduğumuzu ifade ediyoruz. Amacımız ne kadar insan beğenisine açık bir proje çıkarsa böylece güzel olur. Henüz zamanımız var yeni stadyum yapımı devam ediyor Biz mevcut stadyum alanını TOKİ ile protokol yaptık, önümüzdeki günlerde de işlemlerini tamamlayacağız." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Dünyası Meydanı Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement