Türk Dünyasından Darbe Girişimi Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Türk Dünyasından Darbe Girişimi Tepkisi

Türk Dünyası sivil toplu örgütleri de ortak bildiri ile darbe girişimini kınayarak Ana vatana ve demokrasiye olan bağlılıklarını bir kez daha ilan ettiler.

20.07.2016 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Dünyası sivil toplu örgütleri de ortak bildiri ile darbe girişimini kınayarak Ana vatana ve demokrasiye olan bağlılıklarını bir kez daha ilan ettiler.

Genel Başkanlığını İsmail Cengiz'in yaptığı Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu ve Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan başkanlığındaki Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği bir bildiri ile Türk Dünyası'nın Türkiye Demokrasisine olan desteklerini açıklayarak 15 Temmuz darbe girişimini kınadı.

Bildiride şu ifadeler kullanıldı; Bizler; vatan için vatanlarını terk etmek zorunda bırakılan vatanseverlerin evlatları Türkistanlılar, Özbekler, Kazaklar, Uygurlar, Kırgızlar, Türkmenler, Gagauzlar, Karapapaklar, Azerbaycan, Irak, Bulgaristan, İran, Batı Trakya İran, Kosova, Makedonya, Romanya ve Kuzey Kıbrıs Türkleri olarak; Suriye, İran- Sahra ve Afganistan Türkmenleri olarak; Tatarlar, Ahıskalılar, Nogaylar, Yakutlar, Başkurtlar, Hakaslar, Karaçaylar, Çerkesler, Karabağ ve Kırım Türkleri olarak, ikinci vatan olarak sığındığımız bu topraklara ve ay yıldızlı bayrağımıza yönelik her türlü tehdide karşı canımız pahasına karşı durma kararlılığımızı bu vesileyle kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Bizim anavatana hicret ile geride bıraktığımız vatan coğrafyası komünistler tarafından işgal edilince, topraklarını terk etmek zorunda kalan ata-babalarımız önlerinde iki seçenek ile karşı karşıya kalmışlardır. Birincisi; Batı'ya, ABD'ye gidecekler ve böylece hazır mal-mülk sahibi olacaklar ve para kazanacaklardır. İkincisi Türkiye gibi Türk-İslam ülkesine giderek ezan sesini duyarak, sıfırdan yeni bir hayat kuracaklardır. Ata-Babalarımız iki tercihten birini, zor olanı kabullenmişlerdir. Para yerine vatanı; "vatan" olarak da Türkiye'yi tercih etmişler ve "Vatan için, ikinci vatan" diyerek Türkiye'ye gelmişlerdir... Türkiye bizim tek dayanağımızdır. Türkiye bizim tek ümit kaynağımızdır. Bu duygular içinde bütün soydaş dernek ve vakıflarımızı, federasyona bağlı derneklerimizin üyelerini son kaleyi korumaya ve kararlı duruşumuzu 23-24 Temmuz tarihlerinde Bursa Keles-Kocayayla'da sergilemeye davet ediyoruz. Bu vesileyle darbe ile alakası olmayan, sadece emir-komuta silsilesinde dışarıya çıkan, millete silah sıkmayan masum Mehmetçiğimize saldıran asker düşmanlarının da tespit edilerek cezalandırılmalarını, hainlerin ise idam ile yargılanmalarını talep ediyoruz."

Açıklamaya imza STK'lar şöyle:

"Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Cengiz, Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Doğu Türkistan Göçmenler Derneği Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği, Afganistan Türkleri Uluslararası Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği

Afganistan Türkmenleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gagauz Türkleri Dostluk Derneği, Karapapak Terekeme Türkleri Kültür Derneği, Kazak Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği, Şanlıurfa Özbekler Sosyal Yardımlaşma, Kültür ve Dayanışma Derneği, Doğu Türkistan Dayanışma Derneği, İstanbul Nogay Türkleri Derneği Suriye Türkleri Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği Derneği, Türkmen Sahra Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kırgız Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği,Doğu Türkistan Milli Merkezi Türk - Uygur Dostluk Derneği." - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Dünyasından Darbe Girişimi Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement