Türk Dünyasının Kalbi Erzurum'da Atacak - Son Dakika
Yerel

Türk Dünyasının Kalbi Erzurum'da Atacak

Türk Dünyasının Kalbi Erzurum\'da Atacak

Güneş Vakfı tarafından düzenlenecek olan IV. Uluslararası Türk Şöleni 17-19 Mayıs tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak.

13.05.2016 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneş Vakfı tarafından düzenlenecek olan IV. Uluslararası Türk Şöleni 17- 19 Mayıs tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak.

Şölen, 17 Mayıs 2016 Salı günü saat 10: 00'da Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanında görkemli bir bayrak yürüyüşü ile başlayacak. Bayrak yürüyüşüne onur konuğu olarak Osmanlı Hanedanlığından Osman Selahattin Osmanoğlu, Azerbaycan Milletvekilliği yapmış olan Ganira Paşayeva, Türk Tarih Kurumu Başkanı Refik Turan'ın yanında Közhan Yazgan ve Eski milletvekili Rasim Cinisli katılacak.

Bayrak yürüyüşüne; Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak'ın yanında 100'e yakın bilim adamı, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere farklı ülkelerin temsilcilikleri, Üniversite öğrencileri ve Erzurum halkının katılacağı belirtildi.

Atlı okçuluk ve atlı cirit ekipleri ile mehteran eşliğinde yapılacak olan bayrak yürüyüşünden sonra program Yakutiye Medresesi'nde Konya Selçuklu Belediyesi'nin hazırlamış olduğu Selçuklu sergisi ile devam edecek.

Erzurum'u Türk Dünyası'nın kültür başkenti yapmak yolunda büyük çabalar harcadıklarını ifade eden Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, "Büyük bir özenle hazırlamış olduğumuz Türk Şöleni'nin başta Erzurum olmak üzere bütün Türk Dünyasında dostluk-kardeşlik ve güzel birlikteliklere vesile olmasını diliyor bütün halkımızı ay yıldızlı al bayraklı yürüyüşümüz başta olmak üzere tüm etkinliklerimize davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Dünyasının Kalbi Erzurum'da Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement