Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli Açıklaması

Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli Açıklaması

Türk Eğitim-Sen 1 ve 2 Nolu Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak, okul müdürlerine verilen puanlama sistemini protesto etti.

02.09.2014 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen 1 ve 2 Nolu Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak, okul müdürlerine verilen puanlama sistemini protesto etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen protestoda konuşan Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, "Milli Eğitim Bakanlığı'nda 4 yılını tamamlayan 7 binin üzerinde okul müdürünün neye göre puan verildiği belli olmayan bir değerlendirmeyle görev süreleri uzatılmamıştır. MEB'de müdür kıyımı yaşanmıştır. Hem de öyle bir kıyım ki siyasi görüşü ve ideolojisi iktidara ters düşen, sendikal tercihini yandaş, candaş, sırdaş sendikadan yana kullanmayan, yalakalığıyla değil, bilgisi, becerisi, başarısı, tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürleri birer birer tasfiye edilmiştir. Bu durum yönetici soykırımı olarak MEB tarihine geçecektir" diye konuştu.

Benli ayrıca, "Puanlamalarda okul müdürlerinin ne mesai arkadaşları ile ilişkileri, ne okula yaptığı katkılar, ne aldığı ödüller ve üstün başarı belgeleri, ne akademik kariyeri, ne de uluslararası düzeyde yayınlanan makaleleri bunların hiçbirisi dikkate alınmamıştır. Tek kriter, yandaşlık olmuştur. İşte böyle bir ortamda okul müdürleri güya değerlendirmeye tabi tutuldu. Öğretmenler, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı, öğrencilerden tam puan alan okul müdürleri, sıra MEB yetkililerinin değerlendirmesine gelince adeta döküldü. Tabi bunun tersi de yaşandı. Başarısız bulunan ve mesai arkadaşları tarafından çok düşük puan verilen okul müdürleri, MEB yetkililerinin değerlendirmesinden tam puan aldı. Durum böyle olunca okul müdürleri yandaş ise görev süresi uzatıldı, yandaş değilse görevlerine son verildi" şeklinde konuştu.

'Atama bekleyen öğretmenlere de haksızlık yapılmaktadır' diyen Benli, "Bilindiği gibi 40 bin öğretmen atamasının Ağustos ayında yapılması gerekiyordu. Ancak 40 bin öğretmen atamasının Torba Yasa içine alınması ardından TBMM'nin tatile girmesi atama bekleyen öğretmenleri endişeli bir bekleyişe soktu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı her ne kadar 40 bin öğretmenin okullar açılana kadar göreve başlayacağını söylese de, bununla ilgili şu ana kadar somut bir adım atılmamıştır. Ayrıca 40 bin öğretmen ataması da yeterli değildir. 126 bin öğretmen açığı olduğu ve öğretmen açığının 60 bine yakın ücretli öğretmenle kapatılmaya çalışıldığı göz önüne alındığında MEB'in yapması gereken öğretmen atama sayısını 100 bine çıkarmasıdır. MEB'in öğretmen atama sayısını gözden geçirmesi bir mecburiyettir. Atama bekleyen öğretmenlerin mağdur olmaması için ise 40 bin öğretmen atamasına ait kanun maddesi torba yasadan çıkarılmalı, ayrı bir kanun olarak öncelikli onaylanmalı, öğretmenlerin göreve başlamaları en geç 15-20 Eylül tarihleri arasında mutlaka gerçekleştirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından Türk Eğitim-Sen 1 ve 2 Nolu Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement