Türk Eğitim-Sen'de Seçim Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim-Sen'de Seçim Heyecanı

Türk Eğitim-Sen\'de Seçim Heyecanı

Türk Eğitim-Sen Eskişehir Yükseköğretim Şubesi'nin 3'üncü Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimde Türk Eğitim-Sen 2 nolu şubesi seçimini Gürol Yer kazandı.
Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon'da gerçekleştirilen kurulda seçimlere geçilmeden,...

16.11.2013 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Eskişehir Yükseköğretim Şubesi'nin 3'üncü Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimde Türk Eğitim-Sen 2 nolu şubesi seçimini Gürol Yer kazandı.

Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon'da gerçekleştirilen kurulda seçimlere geçilmeden, seçim yöntemine ilişkin 2 ayrı seçim önergesi divan başkanına sunuldu. Mevcut başkanın verdiği listede ikili seçim sistemi önerilirken, aday Gürol Yer'in listesinde tek dereceli sistemi önerildi. Yapılan oylamayla ikili seçim sistemi 37 oy alırken, tek dereceli seçim sistemi ise 52 oy aldı ve seçimlerin tek dereceli olmasına karar verildi. Oylama yapılırken her iki adayın ayağa kalkarak salonda oyları sayması ilginç görüntüler oluşturdu.

Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube mevcut Başkanı Mecbur Bodur, " Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Kredi Yurtlar ve Bilecik İl müdürlüklerini kapsayan çalışma alanına sahip sendikamızın 3. Genel kurulunun tüm üyelere ve camiamıza ve yükseköğretim çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İki liste olması son derece normal üniversite camiasından söz ediyoruz, her 3 üniversitemizde bulunduğu illerimizde üst, düzeyde, çağdaş, kendini bilen, geleceği düşünen, eğitimli insanlar olarak sendikamıza üyelikleri devam ediyor, tüm üyelerimiz demokrasiye inanmış ve demokrasinin gereğini yerine getirmek üzere burada bulunuyor, inşallah elde edilecek sonuç her halükarda sendikamız için daha iyi bir geleceğin hazırlanmasına yardımcı olacaktır" dedi.

İkinci aday Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Gürol Yer ise, "Bugün tabiri caizse düğün günümüz, gayet olgun bir havada geçiyor genel kurul. Bu seçimden çıkacak sonuç bundan sonraki süreçte sendikanın Eskişehir'de ve Türkiye'de gerçek anlamda ses getireceğini, temsil ettiği alanda diğer paydaşları ile kaliteli bir rekabete gireceği, olunması gereken her alanda yer alacağını, zirveye talip olarak mücadele edeceğini söylemek istiyorum. Bugün burada bunun mücadelesi veriliyor. Biz aynı camianın insanlarıyız, hepimiz kardeşiz bu duygu ve düşüncelerle güzel bir genel kurul gerçekleştirmek istiyoruz, inşallah sonucu hayırlara vesile olur" diye konuştu

Kurulun divan başkanlığını İbrahim Dursun yürüttü. Yapılan seçimde mevcut başkan Mecbur Bodur 48, Gürol Yer 59 oy aldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-Sen'de Seçim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement