Türk Eğitim-Sen'den Okul Müdürü Atamalarına Tepki - Son Dakika
Güncel

Türk Eğitim-Sen'den Okul Müdürü Atamalarına Tepki

Kadıköy'de yürüyüş yapan sendika üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

19.09.2014 13:40  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen İstanbul Şubesi üyeleri, okul müdürü atamalarını protesto etti.

Kadıköy Altıyol'da toplanan sendika üyeleri, pankart açıp çeşitli sloganlar atarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü.

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Çakmak, burada yaptığı açıklamada, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının birçok sorunla başladığını savundu.

Çakmak, çıkarılan yasayla 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve üst düzey yöneticiler olmak üzere 76 bin yöneticinin görevlerine son verilecek bir sürecin başlatıldığını kaydederek, "Milli Eğitim Bakanlığı'nda 4 yılını tamamlayan 8 bin civarında okul müdürünün görevine, hiçbir kriter olmaksızın son verildi" dedi.

Sendika olarak öğretmen rotasyonuna karşı olduklarını ifade eden Çakmak, şunları söyledi: "Rotasyon torba yasaya alındı ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Öğretmenlere en geç önümüzdeki yıl rotasyon görünmektedir. Öğretmenlerimiz şu an tedirgin bir bekleyiş içindedir. Türk Eğitim-Sen, öğretmenleri göçe zorlayacak bir sistemi asla kabul etmemektedir. Rotasyon il içi de olsa iller arası da olsa karşıyız. Rotasyon zorunlu bir öğretmen göçüdür, yüz binlerce öğretmenin yer değiştirmesi anlamına gelecektir. İlkokuldaki öğrencilerin sık sık öğretmen değiştiriyor olması pedagojik açıdan tahribatlara neden olacaktır. Öğrencilerin başarısını düşürecektir."

Türk Eğitim-Sen'in yürüyüşüne, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi.

Sendika üyeleri, açıklamanın ardından Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Eğitim-Sen'den Okul Müdürü Atamalarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement