Türk Eğitim-Sen Kayseri Şubesi İstişare Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim-Sen Kayseri Şubesi İstişare Toplantısı Yapıldı

Türk Eğitim-Sen Kayseri Şubesi İstişare Toplantısı Yapıldı

Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 No’lu Şubesi tarafından, ‘İl İstişare Toplantısı’ yapıldı.

20.04.2014 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 No'lu Şubesi tarafından, 'İl İstişare Toplantısı' yapıldı.

Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya Genel Mali Sekreter Seyit Ali Kaplan, Genel Dış İlişkiler Basın Sekreteri Sami Özdemir, Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ali Benli, kadın komisyon üyeleri, işyeri temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen'in, sendikacılığın milli takımı olma unvanına layık bir sendika olduğunu söyleyen Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 No'lu Şube Başkanı Ali Benli, "Biz yola çıkarken, Türkiye sevdamız ekmek için kavga diye yola çıktık ve her platformda çalışanların haklarını savunduk. Her platformda eğitim çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceğiz ve hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz" dedi.

Her yıl düzenli olarak tüm illeri gezdiklerini, yaşanan sorunları yerinde görmek ve çözüm önerileri üretmek amacıyla alanlara çıktıklarını belirten Genel Dış İlişkiler Basın Sekreteri Sami Özdemir de, Mayıs ayının yetki almak için önemli bir dönem olduğuna vurgu yaparak, üye sayısı hedeflerinin 250 bin olduğunu kaydetti. Özdemir, "Biz ortalama her yıl 45 bin civarında üye yapıyoruz. Emekli ve istifaları düştüğümüzde, net 25 bin artışla yolumuza devam ediyoruz. Bu seneki hedefimiz, geçen yılki 225 bin 600 küsur olan üye sayımız, inşallah sizlerin de desteğiyle 250 bine çakacak. Yetkiyi almak istiyoruz. Yetkiyi almak zorundayız. Almadığınız takdirde sizi pazarlayan bir sendikanın kulu kölesi olmak zorundasınız. Dünyanın hiçbir yerinde kendisini pazarlayan ve kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını, sadece iktidar yandaşları olma düşüncesiyle, onların emir ve talimatlarıyla bu sözleşmelere oturan bir sendika hiçbir yerde yetkili olmamıştır. Bu ülkenin bize, bizim de bu ülkeye ihtiyacımız var. Milli refleksleri ortaya koyan, ekonomik ve sosyal haklar yönünde kamu çalışanlarını en iyi şekilde ifade eden ve onların düşüncelerini, fikirlerini ve taleplerini dile getiren ve bunun mücadelesini veren bir sendikayız" ifadelerini kullandı.

Sendikacılıkta çığır açtıklarını ve tarih yazdıklarını belirten Genel Mali Sekreter Seyit Ali Kaplan ise, "Biz sendikacılık yapıyoruz. Sendikacılıkta da çığır açtığımızı, tarih yazdığımızı övünerek söylüyorum. Hiç kimseyi kendimizin arkasında görerek değil, biz doğruları söyleyerek sendikacılık yapıyoruz. Bizim ilkemiz, önce ülkemiz dediğimiz için sendikacılık yapıyoruz. Ülke menfaatleriyle, şahsi menfaatlerimiz karşılaştığı zaman, şahsi menfaatlerimizi terk ederek ülkemiz için, sendikamız için mücadele ediyoruz. Onun için bu başarıyı kazandık" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-Sen Kayseri Şubesi İstişare Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement