Türk Eğitim-sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim-sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan Açıklaması

Türk Eğitim-sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi Başkanı Muzaffer Doğan, Özgecan Aslan cinayetini kınadıklarını söyleyerek, "Keşke Özgecan’lar yaşasaydı da bizler bugün bu sorunları konuşmasaydık" dedi.

18.02.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi Başkanı Muzaffer Doğan, Özgecan Aslan cinayetini kınadıklarını söyleyerek, "Keşke Özgecan'lar yaşasaydı da bizler bugün bu sorunları konuşmasaydık" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilciliği, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan için Tuğlalı Parkta toplanarak protesto gerçekleştirdi. Gurup adına konuşan Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, "Keşke bugün güzel haberler için toplansaydık, keşke kadınlarımızın başarılarını anlatmak için konuşsaydık, keşke bugün burada toplanmış olsaydık da yaşananlar olmasaydı, keşke Özgecanlar yaşasaydı da bizler bugün bu sorunları konuşmasaydık. Kadınlarımız eğitimden yoksun bırakılarak eve mahkum edilmekte, ekonomik faaliyetleri geleneksel bir çok engelle kısıtlanmakta, çalışma hayatında bir takım haksızlık ve ayrımcılıkla karşılaşmaktadır. Kadına yönelik şiddet bildik hüzünlü öykülerle devam etmekte, geleneksel ön kabuller toplumun ve devletin duyarsızlığı ile hızlı bir şekilde büyümektedir. Bu şiddet yalnızca bedenlere zarar vermiyor. Kadınların öz saygısını, hak arama mücadelesini, ihlale direnme arzusunu zayıflatıyor veya yok ediyor" diye konuştu.

Dünya'da ve Türkiye'de kadına yönelik şiddetin bütün acımasızlığı ile sürdüğünü söyleyen Doğan, kadına şiddetin toplum içinde yaşanan en büyük sıkıntı haline geldiğini dile getirerek, "Ülkemizde kadına yönelik şiddet gün geçtikçe artmakta ve buna herhangi bir çalışma yapılmamaktadır. Ülkemizde kadınlar, yaşamın her alanında şiddete maruz kalmaktadır. Hayatı boyunca eşinden en az bir kez fiziksel şiddet görmüş kadınların oranı Türkiye genelinde yüzde 35 olarak biliniyor. Kocalarından boşanmış veya ayrılmış kadınlara fiziksel şiddet deneyiminin yüzde 78 gibi çok yüksek bir orana ulaştığı belirtilmektedir. Bu yüzden kadın emanettir, asla şiddete maruz kalmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından yaklaşık 40 kişilik grup, 'Kadına şiddete hayır' sloganları atarak olaysız bir şekilde dağıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement