Türk Eğitim-Sen Üyelerinden Eylem - Son Dakika
Güncel

Türk Eğitim-Sen Üyelerinden Eylem

Türk Eğitim Sen üyesi bir grup, eğitim çalışanlarının haklarının verilmesi için Kızılay'dan MEB önüne kadar yürüdü.

24.09.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, eğitim çalışanlarının haklarının verilmesi için Kızılay'dan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne kadar yürüdü.

Türk Eğitim-Sen üyeleri, ellerinde hak taleplerine yönelik çeşitli dövizler taşıyarak, Atatürk Bulvarı'ndan MEB önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, milli eğitimdeki haksızlıklara, hukuk tanımazlığa, adam kayırmalara karşı toplandıklarını savundu.

Koncuk, haksızlıklara karşı haklarını aradıklarını belirterek, "Biz hakkımıza sahip çıkıyoruz, şerefimize sahip çıkıyoruz. Milli Eğitimde, üniversitelerde, bütün eğitim kurumlarında yapılan haksızlıklar için alanlardayız. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her bir vatandaşın siyasi görüşü ne olursa olsun kıymetli olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Bütün eğitim çalışanlarının haklarını istemek için er meydanlarına çıktıklarını belirten Koncuk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na MEB'de yaşanan haksızlıklara ilişkin bir rapor sunduklarını, bunun düzeltilmesi için bir yönetmelik beklediklerini söyledi.

Yeni yönetmelik değişikliği ile ortaöğretimde başörtüsünün serbest olmasının hayırlı ve uğurlu olmasını dilediklerini kaydeden Koncuk, işi ehline vermenin ve kul hakkı yememenin de Allah'ın emirlerinden olduğunu söyledi.

Koncuk, öğretmenlerin nöbet ücretleri, 6 saat ek ders talepleri, ekonomik ve sosyal hakları, enflasyon farkları, 4/C'lilerin kadroya alınması, taşeronlaşmanın son bulması, nitelikli eğitim verilmesi ve daha demokratik üniversiteler için hak arayışlarını sürdüreceklerini söyledi.

Gruba, MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri de katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Eğitim-Sen Üyelerinden Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement