Türk Eğitim Vakfı'ndan Mutlu Günlerde Bağış Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Türk Eğitim Vakfı'ndan Mutlu Günlerde Bağış Çağrısı

TEV'in kutlamalar için halihazırda sunduğu bağış standı, kart hizmetine Mutlu Günler Panosu da ekleniyor.

19.10.2016 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yarım asırdır başarılı ancak maddi imkânları kısıtlı gençlere eğitim desteği veren Türk Eğitim Vakfı, öncüsü olduğu çelenk bağışı uygulamasının bir benzerini düğün, doğum, nişan ve her türlü özel gün kutlamasına taşıyor.

Mutlu Günler Panosu uygulamasının tasarımını seçmek üzere düzenlenen yarışmanın sonuçlarının açıklandığı gecede konuşan TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, "50'inci yaşımızı bir mihenk alarak yeni bir dönem açmak, bundan böyle sadece cenazelerde değil, mutlu günlerimizde de güçlü bir kültürün, bir amaç birlikteliğinin başlangıcını yapmak istiyoruz" dedi.

Vizyoner işadamı merhum Vehbi Koç önderliğinde 205 hayırsever tarafından başarılı fakat maddi olanakları kısıtlı gençleri desteklemek amacıyla 49 yıl önce kurulan Türk Eğitim Vakfı, binlerce gencin çok yönlü gelişimine destek vererek ülkemize ve insanlığa katkıda bulunmaya devam ediyor. Türk Eğitim Vakfı, halihazırda sunduğu bağış standı, kart hizmetine şimdi de Mutlu Günler Panosu projesiyle eğitime destek vermek isteyenlere yeni bir kulvar açıyor. TEV'in yeni uygulamasıyla düğün, nişan, doğum gibi mutlu günlere tanıklık edenler, mutlu gün sahibine eğitim bursuna dönüşecek bir hediye sunabilecek. Bugün TEV bursuna başvuran her 25 öğrenciden sadece birine destek verilebilirken, Mutlu Günler Panosu'nun hayata geçmesi ile birlikte bu sayının katbekat artırılması hedefleniyor.

Ömer M. Koç: "Yeni bir kültürün elçisi olmak istiyoruz"

Mutlu Günler Panosu yarışmasının sonuçlarının açıklandığı gecede konuşan TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, TEV'in 2017 yılında, eğitim yolunda hizmette yarım asrı tamamlamış olacağını hatırlatarak, "50'inci yaşımızı bir mihenk alarak yeni bir dönem açmak, mutlu günlerimizde de güçlü bir kültürün, bir amaç birlikteliğinin başlangıcını yapmak istiyoruz" dedi.

Eğitime destek vermek isteyen herkesi kederli günlerde olduğu gibi mesut günlerde de ülkemizin geleceğini ve eğitimi desteklemeye davet ettiklerini belirten Ömer M. Koç, şöyle devam etti: "Malumunuz Vehbi Bey cenazelerde TEV çelengi bağışı uygulamasını 1968'de yurt dışında müşahade ettikten sonra 1972 yılında kız kardeşi merhume Hüsniye Aktar'ın cenazesi ile ülkemizde başlattı. Böylelikle Türk Eğitim Vakfı çelenkleri kederli günlerimizde ruhen birlikteliğimizi sağlarken bir kültür yaratarak gençlerimize umut oldu. Bu sayede bugüne kadar binlerce öğrenci okuyabildi. Bugün ise, yeni bir adım atıyoruz. Bundan böyle sadece cenazelerde değil, mutlu günlerimizde de yeni bir kültürün elçileri olarak bu ülkenin geleceği olan gençlerimizi desteklemeyi sürdüreceğinize ve bu sayede eğitime verdiğimiz desteği misliyle arttırmamızı sağlayacağınıza inancım tam."

Rona Yırcalı: "Daha çok çocuğumuzun geleceğini aydınlatacak anlamlı bir uygulamayı daha hayata geçiriyoruz"

Törende konuşan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ise Türk Eğitim Vakfı olarak, kuruldukları günden bu yana bir seferberlik ruhuyla yürütülen çalışmalar sonucunda yurt içinde 223 bin 600 öğrenciye eğitim bursu sağladıklarını belirtti. Ayrıca, 1.665 öğrenciye de yurtdışında eğitim görmesi için destek olduklarını açıklayan Yırcalı, bu bursların yanı sıra 2001 yılında üstün ve özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Türkiye'deki tek okul olan TEVİTÖL'ü Türk Eğitim Vakfı çatısı altına aldıklarını, ayrıca toplam 27 eğitim kurumunda birbirinden parlak ancak imkânları kısıtlı binlerce gencin eğitim görmesi için olanak sunduklarını hatırlattı. Bütün bu çalışmalarda, Türkiye'de ilk kez Türk Eğitim Vakfı tarafından hayata geçirilen cenaze çelenkleri uygulamasının çok önemli bir kaynak teşkil ettiğini belirten Yırcalı, "Bugüne kadar çelenk bağışlarından elde ettiğimiz kaynakla binlerce gencimize burs verdik. Vakıf olarak, 50. yılımıza girerken, daha çok öğrencimizin geleceğini aydınlatacak, anlamlı bir kültürü hayata geçirmeye karar verdik" dedi. Rona Yırcalı, yeni uygulamayla ilgili olarak şu çağrıda bulundu: "Şimdi kederde olduğu gibi mutlulukta buluşan yürekleri de eğitim seferberliğine davet ediyoruz! Gelin mutlu günlerinizde hediye olarak münferit objeler yerine Vakfımızın size sunduğu bağış alternatiflerini seçerek anlam katın. Bu bağışınız, eğitim olanağı bulunmayan gençlere yardım eli olarak uzanmanızı sağlayacak, sizin veya dostlarınızın mutlu günlerini daha anlamlı ve kalıcı kılacak" dedi.

Gençler en iyi tasarım için yarıştı

Mutlu Gün Panosu'nun tasarımı için düzenlenen yarışmaya Türkiye genelindeki Güzel Sanatlar, Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı alanlarında eğitim alan lisans ve lisansüstü öğrencileri katıldı. Yarışma süresince gençlere bir tasarım-üretim deneyimi yaşatıldı. Yarışmaya katılan öğrenciler tasarımları hakkında, tasarım ve sanat dünyasının başarılı isimleri Bahattin Öztuncay, Can Yalman, Defne Koz, Mehmet Erkök, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Kahraman, Han Tümertekin, Dr. Oya Akman, Yiğit Yazıcı'nın görüşlerini, önerilerini alma imkânı buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Eğitim Vakfı'ndan Mutlu Günlerde Bağış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement