Kaçak Dolu Türk Gemisi, Grit'e Çekiliyor - Son Dakika
Güncel

Kaçak Dolu Türk Gemisi, Grit'e Çekiliyor

Türk kuru yük gemisi 'Barış'ın, içindeki yaklaşık 700 kaçak ile arıza nedeniyle Yunanistan'ın Girit Adası'na çekildiği öğrenildi.

25.11.2014 17:55  Güncelleme: 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın Girit adası açıklarında 700 civarında göçmenin bulunduğu Kiribati bandıralı BARIS adlı kuru yük gemisinin Girit'e çekilme operasyonu sürüyor.

Girit'in 30 mil güneydoğusunda salı gecesinden bu yana makine arızası sebebiyle 700 civarında göçmen ile birlikte sürüklenen kuru yük gemisi, Girit'in İerapetra Limanı'na çekiliyor. Bugün akşam saat 19.00'dan sonra başlayan çekme işlemi öncesi arama kurtarma çalışmalarına katılan Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait Super Puma yardımıyla gemiye inen görevliler, gemi halatını IDRA adlı fırkateyne atarak çekme işleminin başlamasına yardımcı oldu.

AFRİKA'DAN İTALYA'YA GİDİYORDU

Şiddetli rüzgar sebebiyle çalışmaların ağır ilerlediği bildirilirken, bölgede dalga boyunun 2,5 metre olduğu belirtiliyor. Yunan Silahlı Kuvvetleri kaynakları, gemide göçmenlerin dışında silahlı kişilerin de bulunduğunu iddia etti.

Geminin Afrika'dan İtalya'ya gitmek üzere hareket ettiği açıklandı. Bu arada Girit'e sevk edilecek göçmenlerden tedaviye ihtiyaç duyacaklar için hastanelerin alarm durumuna geçirildiği duyuruldu. Ebola şüphesine karşı da hazırlık yapıldığı aktarıldı.

Kaçak Dolu Türk Gemisi, Grit\'e Çekiliyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kaçak Dolu Türk Gemisi, Grit'e Çekiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • CEMAL: memleket sürükleniyor geminin gemiciğin lafı olmaz 18 12 Yanıtla
  • mimar: Ey muslumanligi dilden dusurmeyenler, bunlarinda diger kacanlar gibi suriyeli, irakli, afgan, vb gibi musluman oldugu belli. neden kaciyorlar, sizlerin kafir bati dediginiz kuffar ellerine. acaba ic savastan, yoksulluktan, cehaletten, berbat bir yasamdan olmasin. hic tersine kacis gordunuzmu. 11 2 Yanıtla
  • kızıltepeli: Batmadımı daha yaa o kadar 3 4 Yanıtla
  • sarraf: Batmadımı daha bu gemi tüh kaç saat oldu 5 2 Yanıtla
  • alican: Batmadımı daha yaa, dur biraz çekirdek alıyım. 3 4 Yanıtla
  • Qosar47: Bir bilmecem var gemicik haydi bat bat. 3 2 Yanıtla
  • Tamtam: İnsanlık gene sınavdan geçiyor! Sonuca bakmak lazım. 0 0 Yanıtla

Advertisement