Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'ndeki Yenilik - Son Dakika
Yerel

Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'ndeki Yenilik

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, işletmeleri yeni Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'ne uymaları konusunda uyardı.

06.02.2013 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, işletmeleri yeni Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'ne uymaları konusunda uyardı.

Köse, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çağdaş girişimler ve esnaftan yana tutumları sayesinde piyasada mevcut et ve et ürünleri ile ilgili spekülasyonları ortadan kaldıracak, daha güvenli ve daha hijyenik ürünlerin piyasaya sürülmesini sağlayacak yeni tebliğin 5 Aralık'ta yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Yeni düzenlemenin Türk mutfak kültürünü yok etmeye çalışanlar için önleyici olduğunu belirten Köse, şunları kaydetti:

"Çiğ et, kıyma, hazırlanmış et karışımları ve et ürünlerinin tekniğine uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması ve piyasaya arzına ilişkin hususları belirlemek amacıyla hazırlanan tebliğ ile düzenlenen hususlar için bu konuda faaliyet gösteren işletmelere 5 Mart'a kadar süre verildi. Bu tarihten sonra uygulama başlayacak. Uygulama ile kanatlı et ve kırmızı et karıştırılarak et ve et ürünleri üretilemeyecek, ancak kırmızı etler ve kanatlı etler kendi içinde karıştırılarak ürünler üretilebilecek. Üyelerimizin tebliğ hükümlerine uyum sağlamaları ve idari yaptırımlara maruz kalmamaları bakımından tebliğe uygun hareket etmelerini rica ediyoruz."

Muhabir: Esma Aygün

Yayıncı: Mustafa Yıldız - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'ndeki Yenilik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement