Türk Haber Sen Afyonkarahisar Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Yerel

Türk Haber Sen Afyonkarahisar Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu

Türkiye Haberleşme Kağıt ve Basın Yayın Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Haber Sen) Afyonkarahisar Şubesi'nin 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

28.09.2013 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Haberleşme Kağıt ve Basın Yayın Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Haber-Sen) Afyonkarahisar Şubesi'nin 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

PTT Başmüdürlük binası toplantı salonundaki genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, genel kurulda yaptığı konuşmada, "Ülkemiz gittikçe kötüye gidiyor. Bunun sorumlularından birinin de bizler olduğunu biliyor musunuz?. Yani çalışanlar, sendikacılar, yargıçlar... Biz şimdi başkalarını çok kolay eleştiriyoruz. Kendimize dönüp baktığımız zaman bu gidişle bizim dahilimizdir" dedi.

Otoriter yönetimlerin kendi düzenlerini kurmak için, kendi sınıfını satanlardan yararlandığını dile getiren Toptaş, şunları söyledi:

"12 Eylül darbecileri bir sendika başkanını çalışma bakanı yaparak işçilerin bütün haklarını gasp ettiler. 12 Eylül darbecileri, bir yargıtay başkanını adalet bakanı yaparak, Türkiye'de adil yargılanmayı, hukukun üstünlüğünü ortadan kaldırdılar.1961 anayasasının verdiği haklarla daha donanımlı sendikalara sahiptik. Ama bunlar bugün kalmadı. Bizim seçtiklerimiz vasıtasıyla yaptılar bunu. Yeni yöneticiler, yeni tek adamlar aynı şeyi uyguluyorlar. 12 Eylül darbecileri ne yaptıysa onlar da aynı yöntemlerle kendi sınıfına ihanet edenleri kullanarak hepimizin hayatına bugünkü sıkıntıları sokuyorlar. 12 Eylül referandumunda çalışma hayatının önündeki bütün engelleri kaldıracağız diyorlardı. Bırakın engelleri kaldırmayı, yaşam hakkımızın önüne engeller koydular."

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ise Türkiye'de 12 milyon vatandaşın tamamen banka mağduru olduğunu aktardı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine dikkati çeken Görgöz, şöyle konuştu:

"Türkiye'yi yüzdeli 5 dilime böldüklerinde, yüzde 20'lik bölüm, tamamen Türkiye'nin yüzde 80'inin alması gereken gelire sahip. Yani geriye kalan yüzde 80, Türkiye gelirinden yüzde 20 faydalanabiliyor."

MHP İl Başkanı Aziz Aslan da ülkede yanlış şeylerin yapıldığını ve bu milletin üzerinde çok kirli oyunların oynandığını savundu.

Aslan, herkesin sorumlu olduğu görevi iyi yapması gerektiğini dile getirdi.

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ise kamu kurumlarda oluşan sorunların olduğunu, buna kimsenin dikkati çekmediğini öne sürdü. Sağlıkta ve milli eğitimde oluşan çalışmalarda zaman zaman bulunduğunu anlatan Uslu, "Oralarda görülen aksaklıkların ne siyasetçimizin ne de bizim gündemimizde olduğunu görüyorum" diye konuştu.

Türk Haber-Sen Şube Başkanı Mehmet Demirel de hak ve emek mücadelelerinde hiçbir zaman geri adım atmadıklarını söyledi.

Tek listeyle girilen genel kurulda 225 üyenin oy kullanacağı bildirildi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Haber Sen Afyonkarahisar Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement