Türk Haber-Sen, Ankara'ya Yürüyüş Başlattı - Son Dakika
Güncel

Türk Haber-Sen, Ankara'ya Yürüyüş Başlattı

Türk Haber-Sen, Ankara\'ya Yürüyüş Başlattı

Türk Haber-Sen, PTT'nin özelleştirilmesine yönelik yasa tasarısını protesto için Ankara'ya yürüyüş başlattı.

18.03.2013 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Haber-Sen, PTT'nin özelleştirilmesine yönelik yasa tasarısını protesto için Ankara'ya yürüyüş başlattı. Tarihi Sirkeci postanesi önünde basın açıklaması yapan Türk Haber-Sen üyeleri, PTT'nin ilk kurulduğu yıllarda kullanılan kıyafetleri giydi.

PTT'nin özelleştirilmesine ilişkin TBMM'de görüşülecek olan yasa tasarısını protesto eden Türk Haber-Sen üyeleri, tarihi Sirkeci Postanesi önünde toplandı. 173 yıllık geçmişi olan PTT'nin kurulduğu yıllarda kullanılan kıyafetleri giyen grup, sendika arabasını ise at arabasına çevirdi. Eyleme Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Hanefi Bostan ve çok sayıda PTT çalışanı katıldı. Basın açıklaması yapan Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, "Bugün burada 173 yıldır şerefli geçmişi olan PTT'yi anonim şirkete dönüştürerek posta hizmetlerinin de tamamen serbestleştirilmesini ve piyasalaştırılmasını öngören Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz" dedi.

Karadavut, özelleştirmelerin siyasi müdahaleler sonucu olduğunu savunarak, "Ekonomik rasyonelliğini yitirmiş ve artık devletin üzerinde yük teşkil eden, stratejik olarak da çok büyük önemi olmayan KİT'lerde yapılmalıdır. İş güvencemizin yok edilmesine, idari sözleşmeyle getirilen köleliğe, unvan yükselme haklarımızın gasp edilmesine, işlerimizin parça parça taşeronlaştırılmasına, eşit işe eşit ücret hakkının elimizden alınmasına, kısacası 173 yıldır milletimize haberleşme gibi kutsal bir görevi yerine getiren PTT'nin yok edilmesine karşıyız. Bu tasarı geri çekilene kadar mücadele etmeye kararlıyız" diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından Karaköy İskelesi'ne yürüdü. Yürüyüş esnasında PTT'nin özelleştirilmesi aleyhinde sloganlar atıldı. Türk Haber-Sen üyesi grup, Ankara'ya temsili yürüyüş başlattı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Haber-Sen, Ankara'ya Yürüyüş Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement