Türk Hava Sahasını İhlal Eden Savaş Uçağının Düşürülmesi - Son Dakika
Güncel

Türk Hava Sahasını İhlal Eden Savaş Uçağının Düşürülmesi

ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesi konusunda, savaş uçağının 10 kez uyarıldığını kendilerinin de duyduğunu bildirdi.

24.11.2015 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesi konusunda, savaş uçağının 10 kez uyarıldığını kendilerinin de duyduğunu bildirdi.

Warren, Bağdat'tan video konferans yoluyla gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili soruları da yanıtladı.

"Türk hükümeti, kendilerinin iki F16 sınır kontrol uçağının, iki Rus SU 24 tipi uçakla angaje olduğunu duyurdu, bir Rus uçağı düşürüldü" ifadesini kullanan Warren, uçağın ABD'ye ait radarlarda görünüp görünmediğinin sorulması üzerine de, "Tabii ki o bölgedeki tüm uçakları takip edebilecek radarlarımız ve diğer imkanlarımız var. Henüz tüm bilgileri ve detayları toparlama aşamasındayız. Uzak ve dağlık bir bölge. Sınırların nereden geçtiğini tam olarak kestirmek güç" diye konuştu.

Radarlarında savaş uçağını gördüklerini yineleyen Warren, "Havadaki durumun tamamen farkındaydık" dedi.

-"Olay biten her şeyi duyabiliyorduk"

Warren, savaş uçaklarına Türk pilotların 5 dakika içinde 10 uyarı yapmasıyla ilgili olarak da, "Olan biten her şeyi duyabiliyorduk. Bunlar açık kanallar. Bunları diğerlerinin de duyduğuna eminim" dedi ve Türk pilotların 10 kez uyarı yaptığını doğruladı.

Sözcü Warren, başka bir soru üzerine, "Tek söyleyebileceğim, olay sınırda meydana geldi. Onun ötesinde şu anda yaptığımız, tüm verileri toparlamak ve incelemek" ifadesini kullandı.

Tüm dataları incelemek için biraz zamana ihtiyaç duyduklarını belirten Warren, "Bu işler, filmlerde göründüğü gibi kolay değil. Tam olarak olayın nerede meydana geldiğini öğrenmek için zamana ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

-"Olay Türkler ve Ruslar arasında yaşandı"

Warren, Türkiye'de bulunan ABD'ye ait F-15 uçaklarının bir kısmının DAEŞ'e karşı operasyonlar düzenlediğini, diğerlerinin de Türkiye'nin hava devriyesine yardımcı olduğunu dile getirerek, F-15 uçaklarının hiçbirinin olay sırasında yakında bulunmadığını bildirdi.

Bu tür olayların çok hızlı geliştiğini ifade eden Albay Warren, bölgede ne bir Amerikan uçağı ne de Amerikalı personel bulunduğunu kaydetti. Warren, "Bu olay tamamen Türkler ve Ruslar arasında meydana geldi" dedi.

-"Rusların söyledikleriyle yaptıklarının uyuşmaması hakkında endişeliyiz"

Rusya'nın Suriye'de DAEŞ'i hedef aldığını iddia ettiğini ama vurulan yerlerin birçoğunun DAEŞ'e ait olmadığını vurgulayan Warren, bugünkü olayın yaşandığı yerde de DAEŞ'e ait unsur bulunmadığını söyledi.

Warren, "Rusların söyledikleriyle yaptıklarının uyuşmaması hakkında endişeliyiz. Ruslar, terörle mücadele ettiklerini söylüyorlar ama rutin olarak yaptıkları, amaçları Esed rejimini güçlendirmek ve ömrünü uzatmak. Saldırılarının çoğu rejimin çıkarlarını sağlamaya yönelik" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Hava Sahasını İhlal Eden Savaş Uçağının Düşürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelindeki arı kovanı sayısı ve bal üretimi hakkında bilgi verildi.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türk savunma sanayisinin ürettiği Bayraktar TB2 ve Aksungur İHA'lar ile T-70 NEFES helikopterlerinin orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir güç olduğunu belirtti. Yumaklı, Türkiye'nin iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu ve orman yangınlarıyla daha çok mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, orman teşkilatının teknoloji odaklı mücadelede önemli bir aşamaya geldiğini vurguladı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor
    18:10 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın turizmin yıl geneline yayılması açısından önemli olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen karnaval, Adana ve Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Karnavalın, Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştirilmesi ise daha da önemli hale geliyor. Adana'da düzenlenen etkinliklerin içeriğini artırarak 12 aya yaymayı hedefleyen Vali Köşger, karnavalın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da karnavalın halk tarafından sahiplenildiğini ve Adana'nın tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Karnavalın ekonomik değeri ise yaklaşık 5 milyar lirayı aşacak.


Advertisement