Türk Hekimler Suriyeli Meslektaşlarını Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Türk Hekimler Suriyeli Meslektaşlarını Unutmadı

Yeryüzü Doktorları Derneği 2. Başkanı Dr. Havva Sula, dernek üyesi hekimlerin, 14 Mart Tıp Bayramında maaşlarının bir bölümünü Suriye'de savaş ortamında bölgeyi terk etmeden görev yapan meslektaşlarına bağışlayacaklarını söyledi.

05.03.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖMER ÜRER- Yeryüzü Doktorları Derneği 2. Başkanı Dr. Havva Sula, dernek üyesi hekimlerin, 14 Mart Tıp Bayramında maaşlarının bir bölümünü Suriye'de savaş ortamında bölgeyi terk etmeden görev yapan meslektaşlarına bağışlayacaklarını söyledi.

Sula, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de savaşın devam ettiğini ve çok sayıda Suriyeli vatandaşın bu savaştan mağdur olduğunu belirtti.

Savaştan kaçan Suriyeli vatandaşların Türkiye'ye sığınarak mülteci kamplarına yerleştiğini hatırlatan Sula, "Yeryüzü Doktorları hem mülteci kamplarında hem de dışarıda kalan vatandaşlara yardım elini uzattı. Kendi kurduğumuz kliniklerde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Ancak görüyoruz ki Suriye'deki savaş bitecek gibi görünmüyor ve Suriye içerisinde halen yaşayan bir yığın insan var" dedi.

Suriye'de yaşayan ve hayati tehlikesi bulunan vatandaşların ülkelerini terk ettiği gibi Suriyeli hekimlerin bazılarının da can güvenliği tehlikede olduğu gerekçesiyle bölgelerini, yaşam alanlarını terk etmek zorunda kaldığını anlatan Sula, şöyle konuştu:

"Biz bu duyguyu hiç yaşamadığımız için onlara 'neden vatanınızı terk ettiniz' demiyoruz. Ama orada kalan hekimlerimiz de bulunuyor. Onlar orada zor şartlarda, imkansızlık içinde mesleklerini icra etmeye çalışıyorlar. 14 Mart Dünya Tıp Bayramı'nda biz de orada hizmet etmeye çalışan o hekimlere destek sağlamak istedik. Bu özel günde onların yanında olmak istedik. Oradaki hekimlerin Türkiye'ye ve biz Türk hekimlerine ihtiyaçları var. Türk halkının yardımları ile oradaki hekimlerin mesleklerinin devamlılığına destek sağlamak istiyoruz. Biz hekimler olarak maaşlarımızın yarısını orada imkansız şartlarda görev yapan hekimlere bağışlayacağız. Çünkü orada artık bir ücret yok ve o meslektaşlarımız parasız, gönüllülük esasına göre, imkansızlıklar içerisinde halkına destek olmaya çalışıyor. Belki küçük meblağlarda fakat bu destek onların orada kalmasına ve hizmetlerinin devamlılığını sağlayacak."

"Bu yardımın manevi tarafına bakmak lazım"

Suriyeli hekimlere yapacakları bu yardımın maddi değil manevi tarafının daha önemli olduğuna dikkat çeken Sula, "Bizler Yeryüzü Doktorları olarak gidip onlara yardımcı olma imkanımız bulunmasa da manevi anlamda desteğimizi gösterecek bir çalışma yapmak istedik. Suriye'nin o hekimlere ihtiyacı var. O hekimler de oradan giderse halk zorlanır ve devam ettiremezler. Suriye'de her şeyin daha da kötü olmaması için o hekimlerin hizmetlerine devam etmesi gerekiyor. Her şeyden önce insanın yaşama hakkı birinci haktır" ifadesini kullandı.

"Yeryüzü Doktorları bir iyilik hareketidir ve biz bu hareketi yıllardır taşıyoruz" diyen Sula, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dünyanın dört bir yanına koşturarak bu hareketi devam ettirmeye çalışıyoruz. Haliyle yoruluyoruz ve bu dertle dertlenecek yeni ekiplere ihtiyaç var. Bunun için her alanda tıp eğitimi alan sağlık öğrencilerine bu derdi aşılayabilir miyiz diye düşündük ve gençleri bu oluşumun içine soktuk. Genç Yeryüzü Doktorları bu hareketin devamlılığını sağlayacak dinamik üyelerimiz olacak. Hem mesleklerini iyi öğrenip yapsınlar hem de iletişimi iyi öğrensinler istiyoruz. İyilik yapmak bütün dertlerinizi unutturuyor, bağımlılık oluşturuyor ve bir kere bu harekete bulaşan bir kez daha bırakamıyor. İyilik yapmak insanı mutlu eden bir şeydir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Hekimler Suriyeli Meslektaşlarını Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement