Türk Heyeti, Yunanistan'da - Son Dakika
Yerel

Türk Heyeti, Yunanistan'da

İpsala Kaymakamı Gürbüz ve İpsala Belediye Başkanı Kerman ile beraberlerindeki heyet, Batı Trakya’yı ziyaret etti.

18.09.2014 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman Batı ile beraberlerindeki Türk heyeti, Trakya'yı ziyaret ederek Türk Azınlık temsilcileriyle görüştü.

Bölgedeki temaslarına Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif'i makamında ziyaret ederek başlayan Kaymakam Gürbüz ve Belediye Başkanı Kerman, daha sonra İskeçe bölgesine giderek Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ile bir araya geldi.

Kaymakam Gürbüz Batı Trakya ziyaretiyle ilgili AA'ya yaptığı açıklamada, 5 yıllık İpsala kaymakamlığı görevinin sona ermesi nedeniyle bölgeye veda ziyaretinde bulunduğunu belirtti.

İpsala Kaymaklığı görevi sırasında birçok kez bölgeyi ziyaret ettiğini ve soydaşlarla yakın ilişki kurduğunu ifade eden Gürbüz, "5 yıllık İpsala Kaymaklığı görevim sona erince de buradaki soydaşlarımdan hellalik almaya, yetkililerle görüşmeye geldim. İpsala kaymaklığı olarak kurduğumuz ve devam ettirmekte olduğumuz diyalogun bu ziyaretimde bana refakat eden İpsala Belediye Başkanı aracılığıyla da devam edeceğine şüphem yok. Biz biliyoruz ki sınırlar sadece haritalar üzerindedir. İnsanların duygularına sınır konulamaz" dedi.

İpsala Belediye Başkanı Kerman da Kaymakamın veda ziyaretinde Batı Trakyalı soydaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "İnşallah, bundan sonraki birlik ve beraberliğimizi sayın Kaymakam'ın bıraktığı yerden aynı şekilde ve daha da güçlendirerek ülkemizi temsilen devam ettireceğiz" diye konuştu.

Batı Trakya ziyareti sırasında Gümülcine ve İskeçe'de azınlık kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya gelen Gürbüz ve Kerman, Türkiye'ye döndü. - Yunanistan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Heyeti, Yunanistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement