Türk Heykel Sanatçılarına Fransa' da Ödül - Son Dakika
Güncel

Türk Heykel Sanatçılarına Fransa' da Ödül

Valloire - Galibier' de Turizm Müdürlüğü tarafından her yaz düzenlenen Uluslararası Saman ve Ot heykel yarışmasına katılan Türk sanatçılar Heykeltıraş Varol Topaç ve Ünal Kuş.

23.07.2014 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye takımı olarak gerçekleştirdikleri "amazing spider" isimli çalışmalarıyla Jüri tarafından 2. lik ödülü ve ayrıca yarışma alanına konulan oy sandıklarına oy veren gençlerin en çok oyunu alarak genç halk ödüllerinin sahibi oldular.

Bu boyutlarda heykellerin gerçekleştirildiği ve malzeme olarak Saman ve Otun kullanıldığı tek Uluslararası Uygulamalı Heykel yarışması olduğu bilinen yarışma' da sanatçılar çalışmalarını 8 Temmuz 13 Temmuz arasında uygulamalı olarak Valloire' de halka açık alanda gerçekleştirdiler.

Saman malzemesiyle heykel yapımının çok fazla yaygın olmadığı yarışmanın bu yıl üçüncüsü gerçekleşti.
Dünyada sayılı ülkede nadir etkinliklerden olan Saman ve ot heykel yarışmasında gerçekleştirilen heykellerin boyutları oldukça büyük örneğin 2.lik ödülü alan Varol Topaç ve Ünal Kuş' un çalışması yaklaşık olarak 10x16x 2.6 mt..
Yarışma sonucu ortaya çıkan heykellerin geceleri farklı renkli işiklarla aydınlatıldığı açık hava sergisi yaz sonuna kadar devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Heykel Sanatçılarına Fransa' da Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement